POLÍTICA
Política 19/06/2014

Felip VI, proclamat rei d'Espanya

L'han acompanyat en l'acte solemne de proclamació al Congrés la reina Letícia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, a més de la reina Sofia i la infanta Helena. No hi han estat presents, en canvi, ni el rei Joan Carles ni la infanta Cristina

M. Colomer
1 min
Felip VI, en el moment de jurar la Constitució / EFE

BarcelonaEspanya ja té nou rei. Felip de Borbó i Grècia, Felip VI, ha jurat la Constitució en un acte solemne al Congrés acompanyat per la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia, i la reina Sofia i la infanta Helena. No han estat en l'acte solemne al Congrés ni el rei Joan Carles, que va argumentar la voluntat de cedir tot el protagonisme al nou monarca, ni la infanta Cristina, imputada per la suposada vinculació amb el cas Nóos, que ni tan sols és a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Juro desenvolupar fidelment les meves funcions, guardar i fer guardar la Constitució i les lleis, i respectar els drets i deures dels ciutadans i de les comunitats autònomes". Aquesta ha estat la fórmula de jurament de la Constitució utilitzada pel nou rei Felip VI d'Espanya, ja amb el faixí de capità general dels exèrcits i indumentària militar, en la sessió conjunta de les Corts Generals al Congrés. La proclamació l'ha formalitzat el president del Congrés, Jesús Posada: "En compliment de la Constitució, queda proclamat rei d'Espanya Felip de Borbó i Grècia, que regnarà amb el nom de Felip VI. Visca el rei! Visca Espanya!".

Reconeixement als pares

En el seu primer discurs com a rei oficialment proclamat, Felip VI ha tingut paraules de record i reconeixement tant per al seu pare, Joan Carles I, com per a la seva mare, la reina Sofia –visiblement emocionada, com la infanta Helena–, en un homenatge que ha aixecat un llarg aplaudiment dels 700 parlamentaris i senadors que han seguit la proclamació al Congrés.

stats