Política 31/12/2020

El govern espanyol denega el tercer grau a Iñaki Urdangarin però no haurà de complir condemna a la presó

Podrà passar un cap de setmana al mes a casa i sortir diàriament a fer voluntariat

Ara
1 min
Iñaki Urdangarin gaudint del 100.2.

MadridEl ministeri de l'Interior ha denegat a Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip VI, el tercer grau penitenciari, per bé que li ha flexibilitzat les sortides de la presó i, de fet, li permetrà passar el que li queda de la condemna en un centre d'inserció social a Alcalá de Henares (Madrid). Urdangarin continuarà gaudint del 100.2, que li permet sortir diàriament a fer de voluntari a la Llar Don Orione, situada a Pozuelo de Alarcón. A més, pot passar un cap de setmana al mes a casa i no haurà de tornar a la presó de dones de Brieva (Àvila), on complia la condemna de 5 anys i deu mesos pel cas Nóos des del juny del 2018.

No és la primera vegada que Urdangarin aspirava al règim de semillibertat, gràcies a la valoració positiva de la junta de tractament de la presó de Brieva, que el 26 de novembre va plantejar concedir-l'hi per unanimitat. Ja ho havia fet al juliol i, malgrat que Institucions Penitenciàries de l'Estat també va dictaminar en contra del tercer grau, un jutge de vigilància penitenciària de Castella i Lleó va avalar la semillibertat per al cunyat del rei. L'Audiència de Palma, però, la va acabar denegant a finals de setembre.

Ara el procediment podria tornar a repetir-se si la defensa d'Urdangarin recorre la denegació del tercer grau al jutge de vigilància penitenciària. La seva situació, però, canviarà de manera immediata deixant la presó i instal·lant-se en un centre d'inserció social més a prop de Madrid.

stats