COPAGAMENT FARMACÈUTIC
Política 23/06/2012

El PSC denuncia que "la dreta està liquidant el model de sanitat pública i per a tothom"

La diputada socialista Esperança Esteve ha demanat a CiU que retiri l'euro per recepta i combati les polítiques del PP

Acn
2 min

BarcelonaLa diputada al Congrés i secretària de Salut del PSC, Esperança Esteve, ha demanat aquest divendres a CiU que retiri el pagament de l'euro i combati les polítiques del PP "que busquen acabar amb la sanitat pública". Esteve ha denunciat que "la dreta està liquidant el model de sanitat pública i per a tothom tal com ha vingut funcionant en els últims 26 anys i que tants beneficis ha portat a tots els ciutadans". La diputada socialista destaca que el PSC treballa "amb la denúncia i les accions per preservar aquest bé tant preuat com és la sanitat pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada ha recordat que el Parlament de Catalunya va aprovar amb els vots de CiU i l'abstenció del PP el pagament en farmàcia i ara comença la seva implantació i ha apuntat que "els catalans, només pel fet de ser-ho, pagarem un euro per recepta". A més, ha dit, "no hem d'oblidar que a partir de l'1 de juliol entrarà en vigor el decret del PP que augmenta encara més la contribució dels ciutadans a la despesa farmacèutica". Tot això, ha advertit, "carregarà sens dubte les economies més dèbils i les persones que tenen més problemes de salut". En aquest sentit, Esteve ha constatat que les polítiques de CiU i del PP "penalitzen els qui més ho necessiten".

"Els socialistes treballem amb la denúncia i les accions a les institucions on estem presents per preservar aquest bé tant preuat com és la sanitat pública, universal i gratuïta", ha dit Esteve davant de l'entrada en funcionament de l'euro per recepta. Perquè la salut, ha afegit, "a més de ser una qüestió individual, és també una qüestió de país que no podem perdre".

stats