Eleccions municipals

Fèlix Larrosa: "Esquerra i Pueyo són un experiment fracassat"

Cap de l'oposició a Lleida (PSC)

2 min
Felix larrosa, cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida

BarcelonaFèlix Larrosa (Lleida 1964) va ser paer en cap entre l’agost del 2018, quan va plegar Àngel Ros, i el juny del 2019, quan va perdre les eleccions per 81 vots de diferència. A les municipals de l’any que ve ho tornarà a intentar. 

Quin diagnòstic fa de la derrota del 2019?

— Vistos i analitzats els resultats, vam veure que el PSC recuperava vot en molts barris, però el resultat global va donar la pèrdua per 81 vots d'unes eleccions. Va ser una dolça derrota, però estem en disposició de recuperar la ciutat.

Hi va tenir a veure el fet que l’alcalde Àngel Ros fes el relleu a menys d’un any de les eleccions?

— Els que estem a primera línia de la política municipal ens pensem que la gent ens coneix i saben a què ens dediquem. Però després t'adones que no eres tan conegut com pensaves. El que jo defensava era un bon projecte, però ens va faltar temps. No en responsabilitzo ni el meu partit ni ningú. 

Es torna a presentar. Què ha canviat perquè ara funcioni? 

— Ara soc més conegut del que ho era fa quatre anys. He sigut el polític que més ha trepitjat aquesta ciutat. I hi ha un govern municipal convuls que passa de 15 a 12 [regidors], un govern que era de tres [partits] i ara és de dos, i un govern on els regidors no es parlen entre si.

Quins detecta que són els principals problemes de Lleida?

— Un govern que ha sigut incapaç d’arribar a acords. Aquest govern fa fora un regidor per presumptes irregularitats, accepta la renúncia de la regidora de serveis socials quan tota la ciutat sap que la van fer plegar, una regidora de Junts presenta renúncia perquè n’està fins al monyo, i després fan fora els comuns. El que ha vist la ciutadania és un govern que s’anava esmicolant. Esquerra i Pueyo són un experiment fracassat.

Lleida és una ciutat receptora d’immigració. Tem un auge de Vox?

— No anirà tant per aquí això. Si s’incrementen les expectatives electorals de partits com els que vostè menciona és perquè bàsicament la ciutadania ja està molt farta de la incapacitat dels governs de donar solucions als problemes reals: la neteja, el manteniment de les zones verdes i la seguretat. 

Difícilment hi haurà un govern amb majoria absoluta. Amb quins socis vol govern, vostè?

— Ens hem d’esperar a veure el resultat i a partir d’aquí miraré què hem de fer. No em precipitaré. Primer hem de veure què passa. Hem de ser prudents.

Han quedat molt malmesos els ponts amb ERC?

— ERC va voler fer una esmena a tot el passat i aquí es va equivocar. El PSC ha governat aquesta ciutat i ho ha fet amb majories absolutes. L’alcalde Pueyo sembla que hagi oblidat que és alcalde perquè va tenir 81 vots més. El que no pot fer l’endemà és començar a renegar de tot el que ha passat durant els darrers anys. En qualsevol cas els ponts sempre són ponts i es poden reconstruir.

Vostè era diputat del Congrés quan es van aprovar les retallades del 2010. Tem que tornin? 

— Crec que no. Hem d’aprendre del passat per prendre les millors decisions per al futur. No crec que la societat pugui avançar amb una escletxa important entre les classes benestants i els sectors socials que més necessiten el nostre suport.

stats