EUSKADI BUSCA LA PAU
Política27/03/2011

ETA proposa una verificació "no formal" de la treva pel rebuig de l'Estat a una d'oficial

En un comunicat al diari Gara, l'organització terrorista proposa com a alternativa una verificació "no formal" davant el rebuig "irresponsable" del govern espanyol a acceptar-ne una d'oficial. Referma el seu compromís amb la resolució democràtica del conflicte

Redacció

BarcelonaEn aquest nou comunicat al Gara ETA manté la seva predisposició a sotmetre l'alto el foc del 10 de gener a una verificació internacional “informal” que creuen “viable” per tal de superar el “veto” dels estats espanyol i francès a que una comissió oficial ho faci.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'organització veu “irresponsable” la posició del governs espanyols i francès de no acceptar una mediació internacional que, al seu entendre, confirmaria que “la única violència existent és la que generen els estats”. A més, en el comunicat, breu i concís, ETA considera que al País Basc es comencen a dibuixar dos blocs clars: el dels compromesos amb la resolució democràtica del conflicte i el dels que la bloquegen i "il·legalitzen, detenen i torturen".

Cargando
No hay anuncios

Primer comunicat des de l'alto el foc

Aquest és el primer comunicat d'ETA des del 10 de gener, en què va anunciar l'alto el foc permanent, general i verificable internacionalment. El primer també, per tant, des que l'esquerra abertzale va presentar el seu nou partit, Sortu, que rebutja en els seus estatuts i de forma explícita la violència d'ETA. Precisament, aquesta setmana un Tribunal Suprem dividit va decidir no permetre la legalització de Sortu, malgrat que la votació va ser molt ajustada, de 9 jutges en contra de la legalització a 7 que hi estan a favor i que entenen que els estatuts de Sortu són nítidament legals perquè compleixen escrupolosament a Llei de partits.