Política 27/09/2012

ETA reafirma el seu "compromís total" amb el procés de pau perquè "és hora de curar les ferides i obrir espais de diàleg"

L'organització armada critica que "els estats estan mostrant capacitat de perllongar el patiment"

Acn
2 min

BarcelonaETA ha reafirmat el seu "compromís total" amb el procés de resolució del conflicte basc. "És hora de curar les ferides obertes per anys de conflicte i obrir espais de diàleg per aixecar, entre tots, els pilars d'una pau estable i duradora", afirma l'organització en un comunicat que publica aquest dijous el diari 'Gara'. Al seu torn, denuncia que "els estats estan mostrant capacitat de perllongar el patiment", si bé constata que "el seu entossudiment cada cop té menys suport a Euskal Herria i a l'àmbit internacional". En aquest sentit, afirma que les demandes als estats espanyol i francès perquè "facin passos constructius i deixin de banda les actituds que alimenten el conflicte cada cop són més sonores"."No s'ha de cedir, sinó perseverar", manifesta ETA en un comunicat que es pot llegir íntegrament al diari 'Gara' d'aquest dijous. Amb motiu del Gudari Eguna, l'organització armada fa públic un comunicat on manifesta el seu "compromís total" amb el procés de solució del conflicte basc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un procés que "pot resultar decebedor si s'observa quants passos hem fet per construir la pau i l'actitud que mantenen els estats que oprimeixen Euskal Herria", lamenta, destacant que "la roda del sofriment segueix girant".

Tanmateix, aposta per continuar "reivindicant que davant el tancament i la violència hi ha camins raonables de solució i redoblant la pressió popular per atreure Espanya i França a la solució".

A més, posa de manifest que no només s'ha d'obrir un procés de diàleg amb els estats, sinó que també s'ha de construir al mateix País Basc. En aquest sentit, considera que "és hora de curar les ferides obertes per anys de conflicte i obrir espais de diàleg i acord per aixecar, entre tots, els pilars d'una pau estable i duradora".

Al text, l'organització armada destaca "l'ambició de guanyar" de l'esquerra independentista basca. "Podem dir que l'esquerra abertzale ha posat el procés d'alliberament en la bona direcció, però encara som a l'inici del camí", remarca.

En aquest context, apunta que l'esquerra abertzale "ha de preparar-se", "corregir errors i superar mancances", fet que passa per sumar noves forces per a la construcció nacional.

ETA acaba fent una crida a "tots els independentistes i revolucionaris" perquè s'organitzin i s'impliquin en les organitzacions de l'esquerra abertzale i el moviment popular cap a la independència.

stats