Política 04/11/2013

Bildu confirma que "en les properes setmanes" tancarà la llista amb ERC

Admet la negociació amb els republicans per les europees amb "unes bases assumibles"

Ara
1 min
El secretari general d'EA, Pello Urizar, va ser ratificat en el càrrec la setmana passada.

BarcelonaEl secretari general d'EA i parlamentari de Bildu Pello Urizar ha indicat que la gran coalició de cara a les eleccions europees amb ERC i "altres formacions" de l'Estat "no ha culminat" a dia d'avui, però "ho farà en pròximes setmanes", confirmant així la informació avançada aquest dilluns per l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per les europees, el líder d'EA, un dels partits que amb ERC forma part de l'Aliança Lliure Europea i que s'ha presentat amb els republicans en les darreres convocatòries, Urizar ha reconegut que els contactes mantinguts amb formacions de l'Estat com ERC "avancen en alguns casos" i que "és un procés que culminarà en les properes setmanes".

"Entenem que és important que culmini amb èxit per traslladar no només les persones d'Euskal Herria, sinó també en l'àmbit estatal i internacional, que el sobiranisme és una força potent amb futur", ha considerat el dirigent de Bildu, una formació que a més d'EA integren Sortu (hereva d'HB), Aralar i Alternatiba.

Urizar ha explicat que els contactes són amb ERC i també "amb altres formacions", perquè EH Bildu no vol "centrar-se exclusivament en una relació a dos amb ERC", ja que "tot i que aporta molt", altres formacions també ho fan, "encara que no el mateix en quantitat de vots". Es referia així a la CUP, que històricament ha tingut relacions amb l'esquerra abertzale i a qui s'oferirà d'entrar a la coalició d'ERC i Bildu, que també integraran el PSM i el BNG. "El paper d'ERC serà important. Les bases de les negociacions són assumibles per les dues parts i esperem que l'acord es pugui tancar amb ERC i altres forces de l'Estat", ha indicat.

stats