Política 26/06/2017

L'excomissari Villarejo assegura que "estaria encantat" de comparèixer al Parlament per parlar de l'operació Catalunya

"S'investiga Pujol quan, amb l'excusa de tornar-se independentista, demana més diners als empresaris", afirma l'exagent

Xavi Tedó
2 min
L'excomissari Villarejo assegura que "estaria encantat" de comparèixer al Parlament per parlar de l'Operació Catalunya

BarcelonaL'excomissari José Manuel Villarejo s'ha mostrat disposat a comparèixer al Parlament en el marc de la comissió de l'operació Catalunya: "No hi tinc cap inconvenient, però vull el permís del ministeri de l'Interior que preservin la meva identitat, perquè encara hi ha operacions antijihadistes en marxa, i que pugui respondre si m'insulten". D'aquesta manera ha contestat la petició de la presidenta de la comissió d'investigació de l'operació Catalunya al Parlament, Alba Vergés, que ha intervingut en directe a 'El Món a RAC1', on s'entrevistava l'exagent per convidar-lo a comparèixer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estaria encantat de donar totes les explicacions que calguin al Congrés o al Parlament" sobre la suposada xarxa per utilitzar la policia amb finalitats polítiques, ha remarcat Villarejo, que ha afegit que està "desitjant que així sigui perquè és on rau la sobirania popular i no tinc res a amagar". La compareixença que van reclamar ERC, el PDECat i Podem a la cambra baixa espanyola ha sigut denegada pel veto de PP, PSOE i Ciutadans.

"L'operació Catalunya és un eslògan periodístic", ha assegurat Villarejo, que ha reiterat que "no va existir", que simplement era per comprovar les comissions que suposadament demanava el president Pujol. "S'investiga Pujol quan, amb l'excusa de tornar-se independentista, demana més diners als empresaris". L'exagent ha revelat: "No vaig tenir moltes facilitats per investigar-ho i em van apartar [...] Vaig venir per estudiar l'increment de les comissions, però Ignacio Cosidó (exdirector de la Policia) em va dir que no investigués gaire [...] Els sindicats de la Policia Nacional van parlar de trobades entre l'aleshores ministre i la família Pujol", ha afegit posteriorment.

Villarejo també ha manifestat que acostumava "a treballar sol", i ha afegit que no tenia agents a Catalunya al seu servei, que era un "agent infiltrat". "A l'exministre Fernández Díaz només l'he vist dos cops", ha refermat Villarejo, per negar de nou la trama contra el procés sobiranista que estaria orquestrada pel dirigent català del PP.

Évole insinua que el CNI va enregistrar l'entrevista prèviament

El director de 'Salvados', Jordi Évole, ha reconegut pressions per no emetre l'entrevista d'ahir a La Sexta a l'excomissari: "No m'han trucat a mi directament, però sí a membres del programa". "Pel simple fet de fer-la ja ens van pressionar, el problema és no resistir les pressions", ha afirmat el periodista durant una entrevista a 'El món a RAC1'.

"No vam ser els únics que vam enregistrar l'entrevista", ha insinuat el director del programa, que ha apuntat al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). "Durant el programa no em vaig assabentar de res i sóc molt confiat, però veient el que s'ha publicat en alguns diaris digitals abans i tot de l'emissió t'adones que tenien detalls de l'entrevista". L'excomissari, que ha sigut entrevistat en directe, ha desmentit que ell la gravés: "Sap que jugo net, jo no he fet cap còpia, tenia el mòbil en mode avió".

Tot i així, Villarejo sí que ha admès que el CNI podria ser que la gravés "perquè són els que més s'han preocupat perquè alguna part no sortís". "Jo no sento cap animadversió cap al director del CNI (Félix Sanz Roldán) però he tingut divergències amb ell per alterar el testimoni d'un cas o pels pagaments d'un segrest", ha explicat Villarejo. Sobre si tem per la seva vida per donar a conèixer secrets d'estat, l'excomissari ha dit que "és una por que es pot portar".

stats