Política 03/07/2014

Fabra presenta el PP valencià com el dic de contenció a l'independentisme català

Avisa del suposat risc d'un govern tripartit i procatalanista a la seva comunitat

Efe
1 min

MadridEl president del País Valencià, Alberto Fabra, ha advertit aquest dijous del suposat risc que "l'agitació independentista" de Catalunya i el País Basc pugui "prendre" a la seva comunitat i, fins i tot, a les Illes Balears. Per Fabra, això passaria si el PP perdés les eleccions i arribés a la Generalitat valenciana un govern tripartit, d'esquerres i procatalanista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fabra ha llançat aquest avís en una conferència sobre el model territorial espanyol pronunciada al campus de FAES, on ha recalcat que cal prendre consciència d'aquesta situació, que no és descartable si el País Valencià passa a ser governada pel PSPV, EU i Compromís.

Ha dit que si la comunitat "deixa de ser dic de contenció a l'expansió independentista i s'inunda de la inestabilitat política, social i econòmica" que, a parer seu, suposaria l'arribada d'aquest tripartit, el problema afectaria no només l'arc mediterrani, sinó Espanya i en bona mesura a Europa.

Per això, ha subratllat, en un missatge dirigit al govern espanyol, que el que passi a València pot ser clau per a la unitat d'Espanya i ha insistit que el factor decisiu és garantir la igualtat d'accés dels ciutadans als serveis, cosa que no passa ara a la seva comunitat, que se sent "discriminada" pel sistema de finançament.

stats