Política 23/04/2015

Fabra veu "molt reprovable" l'actuació de l'exgerent d'una empresa de la Diputació de València sota sospita

El president de la Generalitat Valenciana assegura que Alfonso Rus, president de l'ens provincial, està "molt tranquil"

Europa Press
2 min
Alberto Fabra en una imatge d'arxiu /ARA

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha considerat aquest dijous "molt reprovable" l'actitud de l'exgerent de l'empresa pública -dependent de la Diputació de València- Impuls Econòmic Local SA (Imelsa) Marcos Benavent, imputat en la causa que el jutjat d'Instrucció número 6 de València manté oberta per presumpta facturació a empreses que beneficiarien a empresaris afins. Fabra ha insistit que el president de la Diputació i alcaldable de Xàtiva pel PP, Alfonso Rus, està "molt tranquil", perquè "totes les qüestions fetes des de la Diputació han comptat amb els informes favorables dels tècnics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fabra també ha volgut destacar el fet que s'hagi creat una comissió d'investigació dins la Diputació sobre el cas Imelsa i que aquesta, a més, estigui presidida pel diputat provincial de Compromís i candidat a l'alcaldia de Burjassot, Emili Altur. Això, ha subratllat, "rara vegada ocorre". Alberto Fabra, que aspira a la reelecció com a president valencià a les eleccions del 24 de maig, s'ha referit així, en declaracions a la Cadena Cope, a les revelacions del cas Imelsa, després que el jutjat d'instrucció número 6 de València hagi imputat Benavent per presumptes pagaments injustificats i altres irregularitats de l'empresa pública que depén de la Diputació.

Tot i l'escàndol que es troba sota investigació, el president de la Generalitat Valenciana ha assegurat que Rus està "molt tranquil, perquè totes les qüestions fetes des de la Diputació han comptat amb els informes favorables dels tècnics" i ha afegit que "en cap cas hi haurà cap dubte".

Aquest procediment judicial és paral·lel al que segueix la Fiscalia Anticorrupció i que s'ha obert arran de la denúncia que va presentar Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) l'agost de l'any passat contra el president d'Imelsa per una trama de presumpta corrupció a través de tot un entramat d'empreses. A partir d'aquí s'ha creat una comissió d'investigació sobre el cas Imelsa a la Diputació de València, presidida per Altur. Fabra ha volgut posar de relleu el fet que la presidència de la comissió recaigui sobre l'oposició i ha manifestat que això transmet una "imatge de transparència i de voler buscar i saber la veritat perquè tothom sàpiga que no hi ha res".

Malgrat l'ombra de sospita que recau ara sobre Rus, alcaldable per Xàtiva, Fabra ha volgut subratllar la "renovació" a les llistes electorals del PP per "apartar-ne" aquelles persones que no entenguin la política com una manera de "treballar desinteressadament pels ciutadans".

stats