Política 28/04/2016

Factures injustificades d'11 milions: un dels motius per embargar el fill gran dels Pujol

L'Audiència Nacional avala el bloqueig dels comptes bancaris a Jordi Pujol Ferrusola davant la sospita que hagués cobrat comissions a canvi d'obra pública

Montse Riart
1 min
El jutge Ruz posa setge a l’entorn empresarial de Pujol Ferrusola

BarcelonaL'Audiència Nacional ha confirmat avui en dos escrits que Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironès, continuaran amb els comptes bancaris bloquejats i embargats, tal com havia ordenat a l'octubre el jutge que investiga si el fill gran de l'expresident català va cobrar comissions d'empresaris a canvi d'obra pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'última resolució, l'alt tribunal fa referència precisament a les factures per valor d'11,5 milions d'euros que el primogènit dels Pujol va ingressar de diverses empreses per projectes relacionats amb obres públiques a Catalunya. Jordi Pujol Ferrusola sempre ha defensat que es tractava de treballs d'assessorament i consultoria privats, que no tenien res a veure amb l'adjudicació. Però l'Audiència Nacional insisteix que no hi ha "cap prova ni cap informe" que els justifiqui.

L'escrit també posa en dubte una donació de mig milió d'euros de Jordi Pujol Ferrusola a la seva filla Núria. El tribunal recorda que la noia va fer servir aquests diners "per comprar un immoble" per a una de les societats del seu pare, de manera que "els diners van acabar tornant" al primogènit dels Pujol.

El jutge investiga el fill gran dels Pujol per un presumpte delicte de blanqueig de capital, un altre contra la hisenda pública i per haver falsificat suposadament documents. La fiscalia assegura que era el "líder d'un clan" familiar que s'hauria enriquit a través de comissions irregulars cobrades d'empresaris a canvi d'obres públiques a Catalunya.

stats