Política 25/05/2019

Entre família, fotos i futbol: així passen la jornada de reflexió tots els candidats, excepte Forn

A les tradicionals fotografies de grup hi faltarà l'alcaldable de JxCAT a Barcelona, empresonat

Ara
2 min
Fotografía dels alcaldables de Barcelona al saló de plens de l'Ajuntament amb Elsa Artadi sostenint una fotografia de Forn

BarcelonaUna jornada de reflexió en família, per relaxar-se i mirar la final de Copa, sense oblidar les tradicionals fotografies en grup dels alcaldables. És l'agenda dels candidats a l'alcaldia de Barcelona per a la jornada de reflexió d'aquest dissabte, excepte en el cas de Joaquim Forn, el candidat de JxCat processat pel Tribunal Suprem i que es troba pres preventivament a Madrid, l'absència del qual també es deixarà notar en la estampa conjunta dels candidats municipals del 26-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la primera vegada que un candidat a l'alcaldia de la capital catalana fa campanya des de la presó, com també han hagut de fer Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, que van sortir escollits diputats al Congrés (I Raül Romeva, senador) i van recollir l'acta però que aquest divendres han estat suspesos.

L'alcaldessa i candidata a la reelecció de Barcelona en Comú, Ada Colau, té previst aprofitar el dia per estar amb la família i passejar amb els fills, a qui diu que ha trobat a faltar aquests dies de campanya. A Colau li hauria agradat "moltíssim" poder desplaçar-se a Sevilla per veure la final de Copa entre el Barça i el València, però el calendari era complicat (igual que per anar a la final de la Champions femenina de Budapest) i, finalment, seguirà el partit des de Barcelona desitjant "tota la sort del món" a l'equip d'Ernesto Valverde.

Molt diferent serà la jornada per a Joaquim Forn, el número u de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, processat al Tribunal Suprem per rebel·lió i empresonat preventivament a Madrid. La seva número dos, Elsa Artadi, que ha portat el pes de la campanya, explica que aprofitarà el dia per descansar després de les jornades intenses de campanya. Serà ella qui ocupi el lloc de Forn a les fotografies de candidats.

Després d'aquesta tradicional sessió d'imatges ("la dictadura dels mitjans", ironitzava Ernest Maragall), l'alcaldable d'ERC dedicarà la tarda a la família. Potser fan un passeig o van al teatre o a veure una exposició, encara no ho han decidit.

El socialista Jaume Collboni, tenia previst un esmorzar amb la família i els amics abans de la sessió de fotos. Després farà el vermut amb veïns i, un cop hagi dinat amb la família, té previst passar una tarda tranquil·la amb el seu gat Franklin, al qual confessa que té "una mica abandonat" aquests dies.

El candidat a l'alcaldia amb el suport de Cs, Manuel Valls, passarà la resta la jornada descansant amb la família i els amics, amb qui veurà la final de la Copa del Rei. També el candidat popular, Josep Bou, té previst passar el dia amb els més pròxims. Cuinarà un arròs per als seus fills i els seus nets, a qui assegura que vol veure créixer amb calma, després de perdre's part de la infància dels seus fills per la feina.

La cap de llista de la CUP, Anna Saliente, té apuntada a l'agenda una barbacoa amb amics i companys de militància d'Horta-Guinardó, abans de sumar-se a la tarda a una sessió formativa d'apoderats de la formació. Tampoc pensa perdre's la final de Copa de Sevilla "ni la xiulada a l'himne espanyol".

stats