POLÍTICA
Política18/04/2012

El Govern “dóna per bones” les disculpes del rei i el PSC reclama una rectificació profunda

Jaume Collboni qüestiona si un president de república hauria dimitit per un cas com el de Botswana

Agències

BarcelonaEl portaveu del govern català, Francesc Homs, ha cridat a "donar per bones" les disculpes del rei aquest dimecres després que aquest hagi demanat perdó en sortir de l'habitació de l'hospital en el qual ha estat ingressat després de fracturar-se el maluc per una caiguda a Botswana, on participava en una cacera. Contràriament, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha publicat a través del seu Twitter que no veu "suficients les disculpes i cal una rectificació profunda".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan es cometen errors, s'han de saber reconèixer, i demanar perdó forma part de la idea de conducta exemplar que va defensar el rei –en el seu missatge de Nit de Nadal–", ha subratllat Homs en una entrevista a Ràdio 4-RNE. I ha afegit: “Si vam dir que –el viatge– era un error i ara demana disculpes, faríem bé tots de donar-lo per bo".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el portaveu del PSC ha celebrat que hagi arribat la "fi del tabú" sobre la casa reial i la monarquia, i ha qüestionat si, en un cas semblant al del rei, "un president republicà hauria dimitit pel que ha succeït en els darrers mesos".