Política 17/09/2019

Els comuns federalistes demanen votar 'sí' a la investidura de Sánchez per no donar "una oportunitat a la dreta"

Defensen que si Sánchez no accepta la investidura es veurà qui vol eleccions anticipades

Acn
2 min
Els candidats a la coordinació de Catalunya en Comú José Luis Atienza i Maribel Ibáñez, de comuns federalistes

BarcelonaEl corrent federalista dels comuns demana que Unides Podem i En Comú Podem votin que sí a la investidura de Pedro Sánchez en lloc d'optar per l'abstenció. En un comunicat publicat aquest dimarts, consideren que és "evident" que el líder del PSOE ha optat per anar a eleccions i asseguren que el seu objectiu és "impedir-les" per no donar una "oportunitat" a la dreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim el convenciment que els votants i els simpatitzants d'En Comú Podem prefereixen qualsevol alternativa a una repetició de les eleccions, perquè ens van votar per barrar el pas a la dreta", expliquen. "Si Sánchez no accepta la investidura, es veurà qui vol eleccions anticipades", afegeixen. A més, han fet públic un comunicat defensat al Consell Nacional de Catalunya en Comú de diumenge, en què detallen que prefereixen un acord programàtic que no pas haver de tornar a les urnes.

Al comunicat, que versa sobre el posicionament de la investidura i que està signat a l'agost, els comuns federalistes creuen que la llista de 25 punts pot ser un bon punt de partida per a la negociació d'una proposta d'acord programàtic amb el PSOE. Consideren que la proposta d'acord programàtic no es podia presentar com a alternativa a un govern de coalició, sinó "un recurs complementari per evitar unes eleccions o deixar en mans de la dreta" el govern de l'Estat.

Apunten que els parlamentaris d'En Comú Podem tenen el mandat de transmetre als portaveus del grup confederal que la "fermesa" en la negociació és l'única estratègia possible, però que també cal actuar "assumint la realitat" i buscar un acord "possible" sobre la base dels programes.

Amb tot, diuen que no són "ingenus" i que són conscients que un acord programàtic sense participació en el govern de la formació lila tindria "menys possibilitats de complir-se". Alhora, però, creuen que un acord clar i públic permetria a l'esquerra alternativa "una fiscalització més rigorosa de l'acció de govern que si hi participessin". A més, creu que donaria l'oportunitat de negociar en un altre moment i en "unes altres condicions".

stats