Política 19/10/2015

Felip Puig veu improbable "pactar un model de governança amb la CUP"

El conseller d'Empresa creu que no hi haurà acord per nomenar president almenys fins que no passin les eleccions espanyoles

àlex Font Manté
2 min
El conseller Felip Puig ha fet les declaracions en la seva arribada a la reunió del Cercle d'Economia./ TERJ VAN DER MEULEN

Sant Fruitós del BagesLes negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per pactar un programa de govern i investir un president preocupen alguns sectors de CDC però fins ara ningú s'havia atrevit a expressar aquests recels en públic. Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, ha parlat molt clar durant un col·loqui empresarial organitzat per l'escola de negocis Esade. "No estem en condicions d'acceptar segons quins plantejaments de la CUP", ha dit poc després d'anticipar: "Em costa pensar que amb la CUP podrem pactar un model de governança".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El col·loqui girava al voltant del futur de les organitzacions empresarials i sobre com caldria reformar-les, però ha estat inevitable que l'actualitat política acabés fent acte de presència en el debat.

Puig, que previsiblement deixarà el Govern quan se'n formi un de nou, ha opinat com a membre de CDC. "Sóc dels que dic que nosaltres [Convergència] hauríem de marcar també les línies vermelles. No parlo del president Mas, també parlo d'altes coses. O accepten aquestes línies vermelles o no estarem junts".

Per tot plegat, Felip Puig creu que el Parlament de Catalunya no investirà cap president ni en la primera ronda ni en la segona, votacions que es produiran el 9 i l'11 de novembre, respectivament.

Posteriorment, ha recordat, la normativa estableix que s'iniciï un procés de dos mesos per negociar. La data límit per arribar a un acord seria llavors el 9 de gener. I si llavors segueix sense haver-hi acord, el 9 de gener es convocarien noves eleccions, que en aquest cas se celebrarien al març.

De totes formes, Puig no ha descartat que, un cop hagin passat les eleccions espanyoles del 20 de desembre, algun partit canviï de parer i es replantegi la possibilitat de facilitat la investidura d'Artur Mas com a president. "La política és l'art del que és possible, potser després de les eleccions s'obren altres escenaris".

stats