Clavegueres de l'Estat

Fernández Díaz nega "rotundament" els contactes amb Villarejo

La seva defensa trasllada que l'exministre es ratifica en les seves declaracions en seu judicial i al Congrés

MadridJorge Fernández Díaz nega "rotundament" els contactes amb José Manuel Villarejo, encara que El País hagi publicat converses gravades entre l'exministre de l'Interior, l'excomissari i l'exdirector adjunt operatiu de la Policia Nacional en què tramen l'operació Catalunya. Tal com ha avançat Europa Press i ha confirmat l'ARA, l'expolític català es ratifica en les seves declaracions en seu judicial i al Congrés, en les quals va negar haver despatxat amb Villarejo. "Negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió hagi existit", deia Fernández Díaz en una de les converses que s'han publicat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre es manté fidel a la seva paraula, tot i els àudios que el desmenteixen. El 2017 a la comissió d'investigació sobre l'ús partidista de recursos del ministeri de l'Interior, Fernández Díaz va dir: "Durant els gairebé cinc anys en què he exercit la meva responsabilitat com a ministre, mai he despatxat res amb el senyor Villarejo". El desembre del 2021, a la comissió sobre el cas Kitchen, per la qual està processat a l'Audiència Nacional, va insistir: "No és que no despatxés amb mi, és que en cinc anys només el vaig saludar circumstancialment en dues ocasions".

Cargando
No hay anuncios

En aquesta segona compareixença, va respondre al diputat del PP Luis Santamaría: "Per què m'atreveixo a dir que vostès no sentiran una gravació meva amb el senyor Villarejo? Perquè no pot existir, perquè mai ha despatxat amb mi ni hem estat parlant més que en aquestes dues ocasions". La defensa de Fernández Díaz ha traslladat a l'ARA que l'exministre nega els contactes amb Villarejo, però no respon si considera que els àudios d'El País estan manipulats.

Unides Podem demana a Batet que actuï

Les contradiccions al descobert han portat Unides Podem a moure fitxa al Congrés. Aquest dijous el grup parlamentari ha presentat un escrit a la mesa en què demana que emprengui les accions legals oportunes contra l'exministre de l'Interior. La formació lila recorda que el Codi Penal castiga amb entre sis mesos i un any de presó o una multa d'un a dos anys aquell que menteixi en una comissió d'investigació de la cambra baixa.