Política 19/05/2015

Joan Roca i Ferran Adrià, sorpresos perquè surten al vídeo de Marca España que Rajoy exhibeix als mítings

Els dos xefs asseguren que les imatges són antigues, aprofitades d'altres vídeos, i que no tenien ni idea de l'ús que se n'està fent

Trinitat Gilbert
2 min

BarcelonaNi Joan Roca ni Ferran Adrià sabien que la seva imatge com a cuiners apareix al vídeo promocional de Marca España, finançat pel govern espanyol, que Mariano Rajoy està fent servir en mítings de campanya de les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca –que feia declaracions a l’ARA aquest dimarts a la nit mentre TV3 emetia la pel·lícula que els tres germans van fer junt amb el director Francesc Aleu, 'El somni'– se sent sorprès perquè ningú no l'ha informat que apareixeria en aquest vídeo promocional. "Me n’estic assabentant ara mateix", ha dit. A més, es dóna la circumstància que el plat que hi surt preparant, 'El somni de la gamba', és de fa uns anys.

El mateix passa amb la imatge del cuiner Ferran Adrià, que apareix menjant a la cuina del restaurant El Bulli, de la cala Montjoi, a Roses, que aviat farà quatre anys que va tancar les portes. Ho explicava a l'ARA el seu germà i també cuiner Albert: "El meu germà només va autoritzar, fa deu anys, que el gravessin per a un anunci de la marina, per una qüestió de romanticisme, perquè ell va fer de cuiner per al capità almirall de la marina mentre feia la mili”. Ferran tornava d'un viatge professional que l'ha portat al Japó.

Joan Roca i Ferran Adrià es troben immersos en una voràgine de feina. Joan Roca prepara amb els seus germans la seva segona ruta de restaurants 'pop-up', en què cuinen pel món amb els ingredients autòctons dels països on es troben. Començaran l’1 d’agost a Buenos Aires i acabaran el 6 de setembre a Istanbul. Mentrestant, Ferran Adrià enllesteix amb el seu germà un hotel a Eivissa, cofinançat amb el Cirque du Soleil, que tenen com a objectiu inaugurar el 4 de juliol. “Ens fa molta il·lusió ser a Eivissa amb els diferents espais gastronòmics que hi tindrem”, comenten.

Els Castellers de Vilafranca, també

Curiosament, al vídeo també apareixen imatges d'un tres de deu dels Castellers de Vilafranca del Penedès, sota la frase "y la personalidad que nos hace únicos”. El president de la colla castellera, Jou Cabré, aclareix que sabia que hi surten per companys de la colla que l'havien vist. Segons explica, altres vegades han consultat els seus advocats si s'hi podia fer alguna cosa i han vist que era difícil, perquè "els castells es fan al carrer i tampoc no podem dir-los res, perquè tothom pot gravar-nos i fer-nos fotos". El que no sabia Cabré és que fessin servir el vídeo en els mítings. “Això m’emprenya molt, perquè a banda que ningú no ens ha demanat permís per al vídeo, ara no em sembla gens bé que ho facin servir per a la campanya del PP”, ha afegit. Cabré afegeix que el tres de deu que apareix al vídeo no pertany tampoc a imatges recents de les actuacions de la colla dels verds.

stats