POLÍTICA
Política 07/03/2013

Falcó: "Si fem un govern alternatiu, no l'hauria de liderar cap dels caps de llista de fa dos anys"

El líder de CiU de Badalona anuncia l'inici de negociacions amb PSC i ICV per desbancar el PP del govern badaloní i tallar d'arrel amb "el populisme i la radicalitat" d'Albiol. Apel·la a "l'esperit del 1979" per recuperar la cohesió de la ciutat amb un "govern de transició per a dos anys"

M.colomer
2 min

BarcelonaEl govern del PP de Badalona que lidera Xavier García Albiol té els dies comptats. Així es desprèn de la compareixença del líder de CiU a la ciutat, Ferran Falcó, que ha anunciat que inicia negociacions amb PSC i ICV per mirar de formar el que ha anomenat un "govern alternatiu de transició i excepcional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tan excepcional ha de ser que, de fet, Falcó ha considerat que el govern alternatiu que sortís d'una eventual moció de censura "no l'hauria de liderar cap dels caps de llista [de CiU, PSC o ICV] de les eleccions de fa dos anys", sinó que hauria de tenir un perfil més tècnic. "És la nostra reflexió, no una condició 'sine qua non'", ha insistit Falcó, que ha apel·lat a "l'esperit del 1979" per construir un govern col·legiat i no "de compartiments estancs", al marge de les clàssiques dinàmiques de partit, que tingui com a grans objectius la cohesió de la ciutat, la defensa de l'interès comú dels badalonins i l'eradicació del "populisme i la radicalitat" de García Albiol.

El líder de CiU de Badalona -tercera força municipal després de PP i PSC- ha reconegut que la dinàmica nacional també ha influït en la reflexió de les últimes setmanes, si bé ha deixat clar que en cap cas ha estat "determinant" en la decisió d'obrir negociacions a l'entorn de la moció de censura. Conscient de la "dificultat" de l'operació, Falcó ha insistit: "No sabem si ens en sortirem. No doneu per segur que això anirà bé". El cert és que el PSC ha manifestat dubtes entorn a aquesta operació. Com també Unió de Badalona, que el mateix Falcó ha reconegut que és partidària de deixar que Albiol governi i que sigui ell sol el que "s'estavelli" a les pròximes municipals.

Amb l'horitzó de la Crema del Dimoni

Falcó considera que les negociacions han d'avançar de forma fluida per, en qualsevol cas, mirar que si hi ha possibilitat de govern alternatiu al del PP que es concreti abans de les festes de maig de Badalona. Això és, la primera quinzena de maig, una data especialment simbòlica per a la gesta: el 10 de maig és el dia de la Crema del Dimoni, com recordaven dos periodistes badalonins durant la roda de premsa. Ha començat el compte enrere.

stats