Política 13/08/2015

El fiscal demana investigar l'alcalde de Granada per presumpte delicte urbanístic

La Fiscalia veu en la gestió de José Torres Hurtado, del PP, indicis d'actuacions contra l'ordenació del territori, delicte de prevaricació urbanística i comú, falsedat, tràfic d'influències i malversació de cabals públics

Efe
2 min
L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado / FEMP

GranadaLa Fiscalia ha ordenat a la Policia Nacional investigar l'alcalde de Granada, José Torres Hurtado, del PP, a més de dos dels seus consellers i vuit tècnics municipals pels presumptes delictes de prevaricació urbanística i falsedat en la gestió d'una parcel·la d'ús docent que va vendre el 2005.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el decret del ministeri públic, la investigació ordenada a la policia respon a les demandes de l'empresari Ramón Arenas, que va denunciar la invasió d'una parcel·la de la seva propietat per un equipament esportiu que va impedir el desenvolupament del seu projecte. Els fets es remunten al 2005, quan l'Ajuntament de Granada va vendre per concurs públic a l'empresari una parcel·la d'equipament d'ús docent ubicada al carrer Baltasar Mar, destinada a construir una guarderia i per la qual va pagar 400.000 euros. L'empresari que ho ha denunciat considera que l'Ajuntament de Granada ha canviat les condicions per a la construcció del pavelló esportiu i n'ha ocultat el valor econòmic per no sotmetre's a l'anàlisi del consell consultiu.

La Fiscalia ha decretat que, sense valorar l'exactitud del que denuncia l'empresari, els fets podrien constituir un delicte contra l'ordenació del territori, prevaricació urbanística i comú, falsedat, tràfic d'influències i malversació de cabals públics, per la qual cosa ha ordenat la investigació policial.

L'alcalde en funcions i conseller d'economia, Francisco Ledesma, ha explicat que l'equip de govern "confia en l'arxivament de la causa" i ha subratllat que la denúncia respon a "l'intent d'especular" d'Arenas. Ledesma ha reconegut la invasió de 300 metres, que l'Ajuntament va intentar recuperar sense èxit per via civil pagant 400.000 euros.

L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado, la consellera d'Urbanisme, Isabel Nieto, i Francisco Ledesma han presentat al·legacions al decret de la Fiscalia i han sol·licitat que s'arxivi la causa.

stats