Publicitat
Publicitat

El fiscal demana nou anys d'inhabilitació per a Homs per desobeir el TC

Puigdemont: "Amb aquesta petició és l'Estat qui queda inhabilitat democràticament"

El fiscal ha enviat al Tribunal Suprem l'escrit d'acusació en el qual demana a l'alt tribunal que obri judici oral contra el diputat i exconseller de Presidència de la Generalitat Francesc Homs i l'inhabiliti per exercir càrrec públic durant 9 anys per prevaricar i desobeir el Tribunal Constitucional.

El jutge instructor de la causa seguida al Tribunal Suprem contra Homs per la consulta del 9-N va preguntar el mes de desembre passat al fiscal si sol·licitava l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o bé el sobreseïment de les actuacions.

El fiscal ha respost demanant que es jutgi Homs per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional en relació amb la consulta del 9-N, delictes que, si resulten provats, comportarien una condemna per inhabilitació per a Homs.

El diputat del PDECat al Congrés i el president Carles Puigdemont han reaccionat així a Twitter:

En una entrevista a Onda Cero, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha criticat que, a més d'insinuar-ho en aquest tuit, en diferents ocasions, Homs hagi acusat la Fiscalia d'"actuar per interès polític". Segons el ministre, les paraules d'Homs "són autèntiques barbaritats que no pot provar". " No és veritat que el govern pugui dir-li alguna cosa a la Fiscalia". Catalá ha explicat que "el funcionament normal de les coses", que si la junta de fiscals veu una proposta de querella, "la validi".

RE

Etiquetes

Més continguts de