Política 05/09/2019

El fiscal referma la petició de pena contra els sis regidors de Badalona perquè "sabien que desobeïen"

Segueix sol·licitant la inhabilitació per a tots els edils però rebaixa la multa per als de Guanyem

Ara
2 min
Judici als sis regidors de Badalona per desobediència el 12 d'octubre del 2016

BarcelonaDesprés que ahir s'iniciés el judici oral als sis regidors de Badalona que van obrir les portes del consistori badaloní desoint les ordres del jutge, ara el fiscal es referma en la petició de pena: 15 mesos d'inhabilitació especial per a càrrec públic i una multa econòmica per a cadascun d'ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les seves intervencions, els edils van argumentar que estaven "davant un acte polític" i que tan sols "exercien el dret a la representació". Així doncs, tot i que els acusats van explicar que "no es va efectuar cap tràmit oficial", cap d'ells no va negar que s'obrís l'Ajuntament.

Per aquest motiu, la fiscalia considera que els regidors de Guanyem Badalona i Esquerra Republicana eren "plenament i perfectament conscients" que estaven desobeint. En sintonia amb aquesta premissa, el ministeri públic acusa els edils d'haver protagonitzat una "desobediència palmària i sense pal·liatius" que, segons el seu parer, "vulnerava l'administració de justícia".

En aquesta línia, la fiscalia ha sostingut que "posar un cartellet de tancat" només responia a una "actuació artificiosa i de mera estètica" per, ha assegurat, amagar que el consistori funcionava amb tota la seva maquinària durant la jornada del 12 d'octubre del 2016, Dia de la Hispanitat.

Un cop efectuades les conclusions finals, el ministeri fiscal ha decidit mantenir la multa de 4.200 euros per a Oriol Lladó (ERC), que aquell dia actuava d'alcalde en funcions perquè l'alcaldessa, Dolors Sabater, estava de viatge oficial, així com per a la regidora republicana Agnès Rotger. No obstant això, les penes s'han vist rebaixades per a José Téllez (2.100 euros), Eulàlia Sabater i Francesc Duran (1.890 euros) i per a Fàtima Taleb (1.260 euros), tots ells de Guanyem Badalona en Comú.

"No es necessita cap coneixement jurídic, simplement sabent llegir és suficient per entendre el que aquí s'hi diu", ha assenyalat, severa, la fiscalia davant la magistrada que aquest dijous ha reprès el judici contra els sis regidors a la Ciutat de la Justícia. "El jutge es va expressar amb un llenguatge clar, diàfan, senzill i fàcil d'interpretar", ha insistit.

stats