Política 04/07/2014

La Fiscalia demanarà imputar els 44 alcaldes pels suposats sobresous de la FMC

Fonts judicials asseguren que la imputació es produirà passat l'estiu

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona demanarà la imputació dels 44 alcaldes que suposadament van cobrar sobresous encoberts a través de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Ho farà després de l'estiu, previsiblement al setembre, segons han informat fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha decidit després que transcendís un informe dels Mossos d'Esquadra inclòs en el sumari del cas Mercuri –la suposada trama de corrupció al voltant de l'exalcalde de Sabadell i expresident de la FMC, Manuel Bustos– sobre el pagament irregular de fins a 400.000 euros en concepte de dietes que l'aparell de l'entitat municipalista no va informar mai els 44 alcaldes que requerien justificació.

44 alcaldes esquitxats

S'han vist esquitxats per la trama de Bustos 44 alcaldes, 23 del PSC, 9 d'ERC, 5 d'ICV, 5 de CiU, 2 del PP. En una roda de premsa aquest dijous, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en aquesta causa que investiga una jutge de la ciutat, ha vinculat el començament de les irregularitats amb l'arribada a la presidència el 2004 de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, imputat per diversos delictes en el cas Mercuri.

Els alcaldes de CiU i ERC ja han anunciat aquest mateix dijous el retorn de les quantitats percebudes –els de CiU s'han retirat de la FMC i els d'ERC també han anunciat la intenció de fer-ho– i aquest divendres al migdia s'hi han sumat els del PSC, i a primera hora de la tarda s'hi han sumat els d'ICV, malgrat que Lluís Tejedor en un primer moment s'hi resistia. La majoria d'alcaldes han al·legat que desconeixien la irregularitat i han acusat Bustos i l'aparell de la FMC d'haver actuat o bé amb "mala fe" o bé amb "molta incompetència". L'entitat municipalista que ara presideix l'alcalde socialista de Pineda de Mar, Xavier Amor, investigarà a fons la gestió durant l'etapa Bustos.

stats