Política 23/09/2020

La Fiscalia obre una investigació sobre les pressions a Navajas perquè acusés el govern espanyol per la pandèmia

El tinent fiscal del Suprem diu que alguns fiscals van voler-lo "influenciar" mentre feia l'informe

Ara
1 min
A l'esquerra, el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, al costat de la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado

BarcelonaLa inspecció de la Fiscalia General de l’Estat ha obert una investigació prèvia per rebre informació i esclarir el cas de les pressions que ha denunciat el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, rebudes d’altres fiscals perquè acusés el govern espanyol per la gestió de la crisi sanitària.

Així ho han confirmat fonts de la Fiscalia després que el mateix Navajas expliqués a Onda Cero que l'ex fiscal general de l’Estat durant els mandats del PP, Consuelo Madrigal, i un altre fiscal del Suprem el van visitar durant el mes de maig al seu despatx amb ànim "d'influenciar-lo" sobre el sentit de l'informe i per advertir-lo que no acusar el govern espanyol suposaria una taca a la seva trajectòria. La inspecció de la Fiscalia que tot just comença pot derivar en un expedient disciplinari.

De fons hi ha la negativa de Navajas a donar suport a la vintena de querelles impulsades per associacions, partits i altres col·lectius de dretes contra el govern espanyol per delictes com prevaricació administrativa, homicidi i lesions imprudents, omissió del deure de socors i contra la seguretat i la higiene per la gestió de la pandèmia. Navajas va assumir la redacció de l’informe i finalment va signar un document de 300 pàgines en què demanava a la sala penal del Tribunal Suprem que no admetés les querelles perquè "no hi ha elements que permetin afirmar, ni tan sols indiciàriament", la responsabilitat penal del govern espanyol.

stats