Política 05/03/2015

La fiscalia Anticorrupció donarà suport a Ruz per demanar a Hisenda l'informe sobre el PP

El juteg vol conèixer les quotes que hauria pogut amagar a l'agència tributària en relació als papers de Bárcenas

Efe
2 min
El jutge Pablo Ruz arribant a l'Audiència Nacional JAVIER LIZON / EFE

MadridLa fiscalia Anticorrupció enviarà un informe al jutge Pablo Ruz donant-li suport en la seva petició a Hisenda que calculi les quotes que va poder haver defraudat el PP per no declarar les donacions contingudes en els papers de Bárcenas, una reclamació a la qual s'ha negat l'Agència Tributària. Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el fiscal Antonio Romeral emetrà, segurament aquest dijous, l'informe i li ha de traslladar al jutge que instrueix el cas Bárcenas, al qual instarà a insistir a Hisenda en la seva petició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que anteriorment l'Agència Tributària ja havia dit que el PP no ha de tributar per aquests donatius d'empresaris, Ruz li va demanar fa uns dies que calculés la quota que podria haver defraudat el partit l'any 2008 per l'Impost sobre Societats i si la mateixa arribaria al mínim per ser constitutiva de delicte fiscal.

No obstant això, la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) li va contestar que no va a elaborar l'informe perquè ja es va pronunciar al respecte en documents anteriors, en els quals va sostenir que no hi ha delicte perquè aquestes quantitats no tributarien.

El fiscal Romeral creu en canvi que Hisenda ha d'obeir la petició del jutge Ruz i calcular les quotes suposadament defraudades, ja que es tracta d'una reclamació lícita que va fer el jutge per tenir en compte totes les opcions, inclosa la que aquests diners si es hagués de declarar.

En aquestes al·legacions, la cap de la IGAE argumentava que el jutge, quan demana un informe a l'Agència Tributària, no pot condicionar el seu criteri tècnic "obligant a emetre una opinió en la que apliqui criteris tècnic jurídics contraris als ja expressats en informes anteriors realitzats en el mateix procés ".

Es referia així a informes enviats amb anterioritat al jutge, que els perits van ratificar fa unes setmanes davant Ruz, en què manté que, tot i que les donacions fossin considerades il·legals, cap contingència tributària haurien en estar exemptes de l'impost de societats.

stats