Tribunals
Política 08/09/2021

La Fiscalia recorre el tercer grau de Jordi Montull

Montull, condemnat a set anys i mig de presó pel saqueig al Palau de la Música, ha estat 14 mesos entre reixes

2 min
Jordi Montull, acompanyat per la seva família, el dia que va ingressar a la presó de Brians 2

BarcelonaLa Fiscalia considera que l'ex número dos del Palau de la Música Jordi Montull ha d'estar més temps privat de llibertat. L'Audiència de Barcelona va condemnar-lo a set anys i mig de presó pel saqueig a la institució cultural i les comissions irregulars a CDC. Divendres passat el que havia estat la mà dreta de Fèlix Millet sortia de la presó de Brians 2 després que la Generalitat li concedís el tercer grau, un règim de semillibertat que permet als presos fer vida fora de la presó durant el dia i només anar-hi a dormir de diumenge a dijous. Aquest dimarts la Fiscalia ha presentat un recurs als jutjats de vigilància penitenciària demanant que revoquin aquesta mesura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A hores d'ara, dels tres condemnats a penes de presó per l'espoli al Palau de la Música, només queda entre reixes Millet, que és a qui es va imposar la pena més alta, de nou anys i vuit mesos de presó. L'extresorer de CDC Daniel Osàcar, condemnat a tres anys i mig de presó, també té el tercer grau.

La Generalitat va concedir la semillibertat a Montull, de vuitanta anys, a partir de la valoració i l'informe que en va fer la junta de tractament de la presó. Però la Fiscalia no comparteix els seus arguments. En el seu recurs, el ministeri públic apunta tres motius per mantenir l'ex número dos del Palau entre reixes. D'una banda, subratlla l'escàs compliment efectiu de la condemna. Montull ha estat 14 mesos en segon grau tot i que la condemna és de set anys i mig. En segon lloc, la Fiscalia recorda al jutge de vigilància penitenciària que l'ex número dos del Palau encara no ha ingressat tots els diners que l'Audiència de Barcelona li va fer retornar. Però, sobretot, la Fiscalia opina que amb la semillibertat de Montull no es compleixen les finalitats retributives i de prevenció especial de la pena que li va imposar el tribunal.

stats