Política 15/12/2020

La Fiscalia vincula una investigació sobre Madí al cas 3%

Demana emportar-se a l'Audiència Nacional una causa d'un jutjat de Barcelona per frau fiscal

Ara
2 min
David Madí arribant a la seu d'Aigües de Catalunya escortat per la Guàrdia Civil

BarcelonaLa Fiscalia ha demanat emportar-se a l'Audiència Nacional, quan estava a tocar del judici, una investigació que afecta l'exsecretari de comunicació de CDC i empresari David Madí. En un escrit al qual ha tingut accés Efe, el ministeri públic considera que hi ha una "evident connexitat" entre l'assumpte que investiga aquest jutjat de Barcelona (un delicte de frau fiscal arran de presumptes factures falses) i una peça separada del cas 3% que investiga els pagaments de l'empresa Triacom a CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la causa que investiga el jutge de Barcelona, Madí afronta una pena de dos anys i tres mesos de presó i està acusat d'haver muntat, al costat de l'exgerent de Triacom Oriol Carbó i l'empresari Juan Manuel Parra, una suposada trama de factures falses per defraudar a l'Agència Tributària en el pagament de l'IVA i l'impost de societats durant l'exercici del 2011.

Fins ara Madí no ha aparegut en la causa del 3%, a diferència dels altres dos empresaris. Carbó ja està sent investigat en una de les peces separades a l'Audiència Nacional pel presumpte finançament irregular d'actes de campanya electoral de CDC l'any 2010. Els actes de campanya eren realitzats per Hispart, empresa administrada per Juan Manuel Parra, però es pagaven a càrrec dels programes de TV3, per a la qual treballava Triacom.

Segons explica Efe, el juliol de l'any passat Parra, que ja va ser condemnat pel cas del Palau de la Música, va assegurar davant del jutge del 3% que l'exgerent del partit Germà Gordó li va indicar que Carbó pagaria els treballs realitzats per al partit a través de Triacom, de manera que es van fer factures falses.

La Fiscalia demana ara que el cas que s'investiga a Barcelona, en què hi ha acusats Madí, Carbó i Parra i cinc empresaris més, se'n vagi a Madrid. Per al ministeri públic, els fets no només "tenen caràcter de delictes connexos, sinó que estan vinculats a uns fets únics, la facturació que durant el 2011 va tenir com a destinatària Triacom".

El moviment de la Fiscalia arriba paral·lelament a la causa Volhov, en què també està implicat Madí, pel finançament del Procés. Aquesta mateixa setmana el ministeri públic s'ha oposat a declarar nul·la aquesta causa per les escoltes telefòniques que es van fer als investigats, malgrat que s'hi havia oposat fins a tres vegades durant la instrucció. En el seu moment no les va trobar convenients, però ara en defensa la legalitat.

stats