Política 26/02/2015

Foment del Treball aposta pel bipartidisme "clàssic" i demana a les esquerres que es fusionin

Gay de Montellà augura que C's pot tenir un paper important a Espanya

Europa Press
2 min
MÀ FERMA
 Tot i ser qüestionat en veu baixa, Joaquim Gay de Montellà ha aconseguit que el seu lideratge al capdavant de Foment del Treball pateixi poques fissures. Després de succeir Joan Rosell com a president de la patronal catalana, ara seguirà en el càrrec durant quatre anys més com a màxim.

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha manifestat aquest dijous que Espanya necessita un model polític de bipartidisme "clàssic", amb un partit progressista i un altre de conservador que es vagin alternant en el Govern espanyol, com ha assenyalat que ocorre als països anglosaxons, i no un parlament atomitzat com va passar a Itàlia primer i que s'està estenent per Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit a la sessió inaugural del cicle 'Diàlegs d'Internacionalització Barcelona', organitzat per Accenture i DHL, després de ser preguntat per la irrupció de Podem al mapa polític espanyol, on ha afirmat: "A nosaltres ens agrada l'estructura dels partits polítics clàssics", i ha considerat que el que haurien de fer les esquerres és fusionar-se. "Hi ha qui diu que el Podem d'ara és el PSOE dels anys 80, doncs el millor hauria de ser la concentració", ha manifestat, argumentant que sinó, es genera confusió entre els ciutadans.

Sobre la importància de Podem a Catalunya, ha manifestat: "A Catalunya no sé quin és el grau de penetració d'una formació més o menys política, em fixaria més en C's, com un nou partit que sí que ha tingut una bona penetració a la societat catalana", i ha augurat que també pot tenir un paper important a tot Espanya.

Gay de Montellà ha tret importància a un possible efecte contagi del resultat de Syriza a Grècia, ja que ha argumentat que els mercats "ja descomptaven que no passaria res i que Grècia no sortiria de l'euro, i que, tot i que surti, a l'euro tampoc li passa res".

Mercat laboral

Sobre les negociacions entre CEOE i Cepyme i els sindicats CCOO i UGT sobre un pacte salarial, ha evitat pronunciar-se sobre la marxa de les converses per no intercedir, però sí que ha sostingut que és preferible que a Espanya s'aconsegueixi que tot el món tingui treball a millorar els contractes d'aquells que ja treballen.

"Hem recuperat productivitat i som més competitius, i ho hem fet gràcies a què hem entès que hem de fer més contractes i no centrar-nos a millorar substancialment els contractes d'aquells que ja en tenen", ha argumentat.

Ha considerat que les negociacions sobre millores de salaris s'han de dur a terme "empresa a empresa i sector a sector" en funció de la seva situació econòmica.

stats