Política 19/10/2016

Forcadell: "El que dinamita l'Estat és la corrupció i la falta de llibertat d'expressió"

La presidenta del Parlament es referma en les seves actuacions un cop la Fiscalia s'ha querellat contra ella

Aleix Moldes / Jordi Mumbrú
2 min
Carme Forcadell, aquest dimecres al Parlament

BarcelonaLa Fiscalia s'ha querellat contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver intentat "dinamitar" l'Estat i voler "derogar deliberadament la Constitució". Acusacions que han causat sorpresa en la presidenta de la cambra catalana: "Com pot ser dinamitar l'Estat permetre un debat al Parlament? El que dinamita l'Estat és la corrupció, la suspensió de les lleis contra els desnonaments i la pobresa energètica, i la falta de llibertat d'expressió", ha assenyalat des del Parlament en atenció als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió de la Fiscalia de querellar-se contra ella era esperada un cop el Tribunal Constitucional li hi havia demanat. Forcadell no ha entès, però, els arguments que es fan servir en el text de la querella. La presidenta del Parlament ha demanat al govern i les institucions espanyoles que, enlloc de lluitar "contra la llibertat d'expressió i el dret a la participació", els defensin. Això és el que assegura que va fer ella en permetre el debat en ple de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

"Vaig fer el que havia de fer en defensa de la sobirania del Parlament", ha subratllat Forcadell, que no contempla cap sentència condemnatòria en cas que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi obrir un judici contra ella. "Seria un atac massa gros a la democràcia", ha opinat.

També des de la cambra catalana, el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) al Parlament, Joan Coscubiela, ha reiterat que des del seu grup sempre s'han mostrat contraris a la "criminalització de la democràcia" i ha recordat que durant el debat de política general van aprovar una proposició, juntament amb el Govern de Junts pel Sí i la CUP, en contra de la "judicialització" de la democràcia. "El conflicte només es pot resoldre a la mesa de negociació", ha afegit.

stats