Política 18/08/2016

Forcadell rep la notificació del TC que l'avisa de possibles sancions

"En els estats democràtics els conflictes polítics es resolen políticament amb diàleg", assegura la presidenta del Parlament

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de la reunió de la mesa

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut aquest dijous la notificació del Tribunal Constitucional que informa de la suspensió de les conclusions del procés constituent i que l'avisa de les possibles sancions que se li poden aplicar per haver permès que el ple les votés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Rebuda notificació. Reitero que en els estats democràtics els conflictes polítics es resolen políticament amb diàleg i acords no al TC", ha assegurat Forcadell via Twitter. Altres membres de la mesa com Joan Josep Nuet i Anna Simó han rebut també la notificació del Constitucional, que va donar un termini de 20 dies hàbils a la cambra per presentar al·legacions. "L'adverteixo del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, i l'adverteixo de les eventuals responsabilitats en què pugui incórrer, inclosa la penal", estableix la notificació.

No serà fins al 30 d'agost que el grup parlamentari de Junts pel Sí es reunirà per determinar si presenten o no recurs al tribunal. En les darreres setmanes, tant la CUP com dirigents d'ERC com ara Joan Tardà s'han mostrat partidaris de situar Catalunya en un escenari de desacatament i no presentar al·legacions al TC. El Govern, per la seva banda, ha refermat el seu compromís amb el full de ruta cap a la independència.

stats