Política 20/09/2017

Forcadell crida els catalans a votar l'1-O davant d'un Estat que "ha enterrat la política"

La presidenta del Parlament critica la "repressió" i l'"atac" a les institucions

Gerard Pruna
1 min

BarcelonaFlanquejada pels expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, ha comparegut aquest dimecres per criticar l'"atac a les institucions de Catalunya" i a la "dignitat" que ha suposat el macrooperatiu policial desplegat per la Guàrdia Civil per aturar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença institucional ha fet una crida a respondre a "aquesta ofensiva antidemocràtica" omplint les urnes de vots el dia 1-O. "Cridem a la participació de tots els ciutadans i ciutadanes al referèndum de l'1-O. Sigui quin sigui el resultat, Catalunya haurà guanyat", ha conclòs Forcadell, que ha afirmat que Govern, societat civil i ciutadania es mantindran units davant "els atacs". "La nostra gran força és la democràcia, i tenim molt clar que la millor solució és el vot", ha assegurat.

Segons la presidenta del Parlament, amb l'actuació d'aquest dimecres l'Estat "ha enterrat la política i ha obert definitivament la porta a la repressió". "¿Aquesta és l'única resposta que podeu oferir davant la voluntat de votar?", ha preguntat Forcadell, que ha animat els catalans a respondre a la repressió "amb més política, més democràcia i més fermesa".

"Davant els escorcolls, clavells i paperetes. Davant les amenaces, somriures i vots", ha defensat la presidenta del Parlament, que ha fet una crida a "no caure en provocacions" i "reaccionar de forma pacífica, democràtica i serena".

Com abans havia fet Puigdemont des del Palau de la Generalitat, Forcadell també ha interpretat que amb l'operatiu policial d'aquest dimecres l'Estat ha suspès l'autonomia de Catalunya i ha vulnerat drets fonamentals. "Ens trobem davant l'aplicació d'un estat d'excepció 'de facto', d'una vulneració flagrant dels drets i llibertats democràtiques", ha lamentat.

stats