Política 30/08/2017

Forn assegura que el cotxe dels joves desapareguts a Susqueda "no va caure per accident"

El conseller d'Interior diu que "algú va empènyer" el vehicle. Els Mossos continuen buscant la parella

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dimecres que el cotxe de la parella de joves desapareguts que la tarda de dilluns es va localitzar al pantà de Susqueda "no va caure per accident", sinó perquè "algú el va empènyer". Segons Forn, no es descarta encara cap hipòtesi sobre el cas, inclosa una fugida voluntària dels joves.

El conseller ha indicat que els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses línies d'investigació sobre la desaparició dijous passat de Marc Hernández, de 23 anys i veí de Premià de Mar (Maresme), i Paula Mas, de 21 i de Cabrils (Maresme), després d'extreure ahir el seu cotxe del fons del pantà de Susqueda (Selva).

Els dos joves desapareguts del Maresme, captats per la càmera d'un caixer el dia que van marxar de vacances, l'últim dia que van ser vistos. Els Mossos van distribuir ahir la imatge per demanar col·laboració ciutadana per trobar-los

Segons Forn, que ha participat en una reunió de la Junta de Seguretat Local a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals i la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil han reprès avui les tasques de recerca de la parella, després de reflotar el seu vehicle del pantà ahir. Estava submergit a uns sis metres de profunditat sense els seus ocupants a l'interior.

Forn ha destacat que els efectius de rescat estan posant tot el seu esforç material i humà per poder localitzar els joves, de qui els Mossos d'Esquadra han divulgat una fotografia per demanar la col·laboració ciutadana.

Els equips de rescat estan rastrejant per aigua i per terra tota la zona del pantà, a més de pistes forestals pròximes i dos pous i una mina situats als voltants. Segons sembla, els joves, que estaven de vacances, tenien previst visitar Tamariu, a Palafrugell (Baix Empordà) i el Montseny, i fer una excursió en un caiac propietat del noi pel pantà de Susqueda.

Comencen les tasques per treure el cotxe de dins el pantà de Susqueda

El caiac inflable del jove amb el qual, segons sembla, pretenien fer una excursió pel pantà va aparèixer diumenge a l'aigua mig desinflat, en una zona pròxima a on es va trobar el cotxe, a l'anomenat coll Palomera.

L'embassament de Susqueda, al riu Ter, creat per una presa situada al municipi d'Osor, té unes 470 hectàrees de superfície, una capacitat d'uns 230 hectòmetres cúbics i s'estén pels termes de Susqueda i Sant Hilari Sacalm, a la comarca gironina de la Selva.

Malgrat que els joves van sortir a fer la seva ruta dijous, no va ser fins a la tarda de dissabte quan els seus familiars, estranyats per no tenir notícies d'ells, van posar la denúncia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de Premià de Mar.

stats