Societat 30/08/2017

Troben una nota i la documentació dels desapareguts al cotxe de Susqueda

Hi havia una pedra sobre els pedals del vehicle i investiguen com hi va arribar

Sílvia Barroso / Maria Garcia
3 min
Troben una nota i la documentació dels desapareguts al cotxe de Susqueda

Barcelona / SusquedaUna nota amb reflexions personals i una pedra sobre els pedals del cotxe, que podria indicar que algú la va posar sobre l’accelerador per fer caure el cotxe al pantà de Susqueda expressament, però que també podria haver entrat casualment per la finestra del conductor -que estava oberta- quan el vehicle va submergir-se. Són algunes de les pistes amb què treballen els Mossos d’Esquadra per intentar esbrinar què els ha passat als dos joves del Maresme desapareguts des de dijous de la setmana passada i que la família busca des de dissabte, quan van presentar una denúncia perquè havien perdut el contacte amb la parella, suposadament de vacances per la Costa Brava o a l’àrea del Montseny. Efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos van treure ahir a la tarda de l’embassament el cotxe amb què anava la parella l’últim cop que va ser vista, un monovolum Opel, model Zafira.

Comencen les tasques per treure el cotxe de dins el pantà de Susqueda

El vehicle l’havien localitzat dilluns a la tarda en una zona de difícil accés i ahir va caldre treballar tot el matí per reflotar-lo amb diversos globus i després arrossegar-lo fins a una platja de l’embassament.

Al cotxe s’hi va trobar la documentació dels dos joves i una nota que podria ser part d’un text més llarg i que conté reflexions personals de la noia: es dedueix del fet que el text estigui escrit en primera persona i en femení. Parla de la seva vida privada però de manera poc concreta. Hi expressa sentiments contradictoris i és poc concloent. En tot cas, i malgrat el to malenconiós del text, no sembla una nota de comiat.

Els dos joves, Marc Hernández, de 23 anys i veí d’Arenys de Munt, i Paula Mas, de 21 anys i de Cabrils, continuen desapareguts. Al cotxe no hi eren, però sí que hi havia efectes personals de la parella, inclosa la documentació i el material d’acampada que duien. La recerca per trobar-los, que va continuar ahir tot el dia per terra i aigua, es reprendrà avui. A partir d’ara, però, Bombers i Mossos es concentraran en el medi aquàtic, si no és que es troba algun indici que els situï a la zona terrestre, que ahir ja es va pentinar a fons. Segons va explicar ahir al vespre Jordi Marquès, cap d’intervenció de la regió d’emergències de Girona, la principal hipòtesi amb què treballen per a la recerca a l’àrea de Susqueda és que els dos joves són a l’interior de l’embassament i no al voltant. Per tant, si no hi ha indicis nous que facin pensar que són en un altre lloc, demà es repetiran les immersions a l’embassament.

Paral·lelament, però, els Mossos d’Esquadra van difondre ahir pocs minuts després de les nou del vespre una imatge molt recent de la parella: se’ls veu en la càmera de seguretat d’un caixer automàtic que els va captar dijous, l’últim dia que van ser vistos. La policia demana que si algú els veu ho comuniqui de seguida per poder-los localitzar.

Queda clar, per tant, que per als Mossos d’Esquadra i els Bombers totes les hipòtesis estan obertes: des d’una fugida fins a un accident passant per la possibilitat d’un crim, i encara sense evidències que permetin descartar cap de les opcions que hi ha sobre la taula. La recerca, per tant, continua en diversos àmbits, i la investigació intenta trobar pistes que aportin llum a un cas que cada dia sembla més misteriós i que augmenta l’angoixa de la família i els amics a cada minut.

La primera pista que es va trobar va ser dilluns al matí, quan es va localitzar a Susqueda el caiac que duien a la baca del cotxe per anar de vacances a la Costa Brava, suposadament a Tamariu. Després s’han recuperat el cotxe i els efectes personals. D’ells dos, ni rastre.

stats