Política 30/12/2015

Mas es veia demà investit president, i ho tenia al calendari

Una fotografia destapa que el president en funcions havia previst abans de l'assemblea de la CUP que l'escollissin a la segona votació

Ara
2 min
Artur Mas, durant la reunió del Consell Executiu del 29 de desembre / EFE / Alberto Estévez

BarcelonaArtur Mas devia estar convençut que aquesta setmana deixaria de ser un president en funcions i que aconseguiria el suport de la CUP perquè l'investissin, perquè ho tenia previst al calendari. Així ho ha destapat una fotografia d'Alberto Estévez, que ahir va enganxar el calendari que havia previst Mas per a aquesta setmana i que duia a la reunió del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com pots veure a la imatge de sota –clica-hi per ampliar-la–, el president en funcions preveia que ahir es fes la primera sessió del debat d'investidura i que demà, a la segona sessió, se l'investís. Tot i això, aquest calendari va quedar obsolet amb l'assemblea de la CUP de diumenge, que, amb un empat amb 1.515 vots a favor i en contra de nomenar-lo, li va destarotar els plans que tenia escrits.

Detall dels papers que duia Artur Mas a la reunió del Consell Executiu del 29 de desembre / EFE / Alberto Estévez

Si les coses li haguessin sortit tal com tenia previst, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hauria comunicat al rei el dia 4 de gener del 2016 el resultat del debat d'investidura i el monarca i el president en funcions haurien firmat el reial decret de nomenament del càrrec. L'endemà Mas hauria pres possessió de la presidència de Catalunya i s'haurien firmat els decrets de nomenament dels consellers.

L'endemà del dia de Reis, el dia 7, ja s'hauria publicat el nomenament dels consellers i s'hauria fet la presa de possessió dels membres del Govern i la primera sessió de l'executiu. L'endemà s'haurien tancat els últims tràmits per a la creació del nou Govern, amb la publicació dels decrets de les comissions de Govern i Presidència i els primers nomenaments i cessaments.

D'entrada cal pensar que la fotografia que va enxampar el calendari frustrat de Mas va ser fortuïta, que tot plegat no es tracta d'una estratègia del president en funcions per pressionar la CUP de cara al consell polític ampliat que la formació farà el dia 2 i on ha de trobar alguna manera de desempatar la decisió sobre si investir-lo o no. El document que va dur a la reunió de dimarts i que va captar el fotògraf ja estava clarament caducat.

stats