Política 11/02/2015

Gambús (Unió) acusa CDC de "disparar un tret al peu dels interessos catalans a Europa" votant diferent al Congrés

L'eurodiputat democristià lamenta que els convergents "llencen un missatge de mirar cap a un altre costat en el pacte antijihadista" i de "posar en risc la família i el país"

Acn
2 min
Francesc Gambús, eurodiputat d'Unió / ACN

BarcelonaL'eurodiputat d'Unió Democràtica i número dos de CiU a les darreres eleccions europees, Francesc Gambús, ha interpretat l'abstenció de CDC al Congrés en la votació de l'esmena a la totalitat al pacte antiterrorista presentat per PP i PSOE com un autèntic cop a la imatge de Catalunya. En un apunt al seu bloc, Gambús carrega contra CDC per haver "disparat un tret al peu dels interessos catalans a Europa" amb la decisió de votar diferent als diputats d'Unió. I és que, per a l'eurodiputat, Convergència "ha llençat un missatge al món de mirar cap a un altre costat en l'anomenat pacte anterrorista". Tant és així que arriba a escriure que la decisió "posa en risc la família i el país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la polèmica sorgida per la votació diferenciada dels diputats de CDC i els d'Unió al Congrés d'aquest dimarts, Francesc Gambús ha decidit arremetre contra els seus companys de federació i els culpa del resultat del conflicte. "No puc entendre de cap manera, per moltes voltes que li doni, que en el context actual, després dels atemptats de París, el missatge que Convergència Democràtica de Catalunya ha volgut llençar al món aquest dimarts al vespre des del Congrés dels Diputats hagi estat de mirar cap a un altre costat en la presa en consideració de l'anomenat pacte anterrorista i antijihadista preacordat pel PP i el PSOE ja fa uns dies", escriu, tot afegint que "encara entenc menys que hagin decidit fer-ho hores abans que el Parlament Europeu voti una resolució sobre terrorisme i mesures antiterroristes acordades entre els grans grups de l'Eurocambra, des dels conservadors als socialistes, passant pels demòcratacristians i liberals".

I és que, segons Gambús, el "missatge que rebrà Europa -perquè aquest és el missatge que CDC ha decidit enviar- serà pèssim per als interessos de Catalunya, dels catalans i de les il·lusions posades en el procés de transició nacional". "No m'agrada haver-ho de dir, perquè he col·laborat bé amb CDC en el passat -i fins i tot en el passat ben recent-, com col·laboro -en present- amb Ramon Tremosa al Parlament Europeu de manera profitosa, però CDC al Congrés dels Diputats ha disparat un tret al peu dels interessos catalans a Europa", sentencia l'eurodiputat.

I és que Gambús està tan disgustat que apel·la a l'històric Carrasco i Formiguera per recordar que un il·lustre democristià com ell, "d'intencions ben poc amagades, tenia quatre obsessions: la família, la fe, el país i el rigor de la feina ben feta. No hauria suportat en silenci un error d'aquesta magnitud, que posa en risc la família i el país".

stats