Política 13/12/2015

Homs demana al PSOE i a Podem que es comprometin a retirar les querelles pel 9-N

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles del 20-D agraeix el "'fair play'" entre la coalició i ERC durant la campanya electoral. Acusa Rajoy de tenir "mala fe" quan diu que a les escoles catalanes no s'hi pot parlar castellà

Oriol March
2 min
Francesc Homs, en una xocolatada a Badalona / ARA

BadalonaEl candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles del 20-D, Francesc Homs, ha reclamat aquest diumenge en una roda de premsa a Badalona al PSOE i a Podem que es comprometin a retirar les querelles contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l'organització de la jornada de participació del 9-N. "Si tenen convicció democràtica, m'agradaria que s'hi comprometessin", ha determinat Homs, que també ha carregat contra la "mala fe" de Mariano Rajoy per assegurar ahir a Telecinco que a les escoles catalanes "no s'hi parla espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconseller de la Presidència ha volgut agrair el "'fair play'" que, segons ell, estan tenint Democràcia i Llibertat i ERC en aquesta campanya electoral. "La solidaritat també existeix en política", ha apuntat el candidat, que veu "comunió estratègica" entre les dues formacions. En aquest sentit, no s'ha volgut pronunciar sobre la celebració d'un acte conjunt entre Democràcia i Llibertat i els republicans. "Per a mi, és més rellevant tenir una acció conjunta", ha indicat.

Negociació amb la CUP

Homs ha assegurat que "confia" en un acord amb la CUP que sigui "proporcional". "Espero que aquesta entesa descansi sobre els dos pilars principals de la democràcia: que ningú perdi la seva identitat i que sigui proporcionada", ha afegit l'exconseller de la Presidència.

Jornada de 'La Marató'

Abans de la roda de premsa, Homs ha participat en una xocolatada a la plaça de la Plana de la ciutat badalonina amb motiu de la 'La Marató de TV3', que aquest any està centrada en la diabetis i la obesitat. "És una expressió de solidaritat", ha apuntat el candidat, que ha apuntat que Catalunya ha buscat sempre mecanismes per al benestar tot i no tenir un estat propi. Ha citat les caixes d'estalvis i les mútues. "L'Estat sempre s'ha volgut carregar les iniciatives en aquest sentit", ha considerat.

stats