Política 30/01/2014

Homs reclama el compromís dels casals catalans d'arreu del món per "donar a conèixer el que està passant a Catalunya"

Des de Tolosa de Llenguadoc, el conseller de la Presidència ha lamentat que a les autoritats de l'estat francès "els està costant entendre el que plantegem"

Acn
1 min

Tolosa de LlenguadocEl conseller de la presidència, Francesc Homs, que aquest dijous ha visitat el Casal Català de Tolosa de Llenguadoc, ha reclamat als catalans "escampats pel món" que ajudin "a donar a conèixer el que està passant en aquests moments a Catalunya". Homs ha recordat a la cinquantena de persones que l'han rebut al Casal que el procés que ha engegat Catalunya és totalment "democràtic i pacífic" i que és imprescindible fer-ne pedagogia perquè s'"entengui arreu". En aquest sentit, Homs ha lamentat que a les autoritats de l'estat francès "els està costant entendre el que plantegem" i que és per això que ha demanat redoblar els esforços per sumar complicitats tant a França com a la resta del món. La visita del conseller de la presidència al Casal Català de Tolosa de Llenguadoc s'ha produït hores abans de la conferència que demà divendres pronunciarà a l'Institut d'estudis polítics adscrit a la Universitat de Tolosa, Sciences Po Toulouse, sobre el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La conferència s'emmarca dins la jornada que sota el títol 'La llei al servei dels pobles: El dret a decidir de Catalunya' organitzen el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) i l'Institut d'estudis polítics adscrit a la Universitat de Toulouse, Sciences Po Toulouse, amb la col·laboració de la Delegació del Govern a França.

La jornada, un acte més dels organitzats pel Govern per fer pedagogia sobre la consulta tant dins com fóra de l'estat espanyol, comptarà també amb la participació de professors universitaris catalans i francesos experts en la matèria com Joan B. Culla, Jean-Bernard Auby o Marta Franch, així com diverses taules rodones.

stats