CONSELL EXECUTIU
Política 24/05/2011

Homs assegura que el Govern se sent "reconfortat" pel 22-M i seguirà aplicant la seva política "d'austeritat"

El portaveu del Govern subratlla que tota aquella força política que "flirtegi amb la xenofòbia" té el rebuig "rotund" de la Generalitat però evita posicionar-se sobre la creació d'un cinturó sanitari a Badalona

S. González / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que l'executiu d'Artur Mas se sent “reconfortat” pels resultats de les eleccions municipals del 22-M. Homs ha destacat que els ciutadans han donat suport “àmpliament” a la política “d'austeritat” que ha dut a terme el Govern durant els seus primers mesos a la Generalitat i ha assegurat que sense eleccions a l'horitzó ara la podran intensificar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La política de seriositat, responsabilitat, rigor, austeritat i de tocar de peus a terra ha estat àmpliament recolzada”, ha dit Homs. El portaveu ha subratllat que els resultats del 22-M demostren que el suport que han rebut aquells que durant la campanya van “intentar jugar amb les retallades” i van "barrejar" política nacional amb "interessos municipals" ha sigut “paupèrrim”.

Sobre l'èxit de PxC a les eleccions, Homs ha assegurat que “qualsevol política que flirtegi amb la xenofòbia és rebutjada rotundament” per part del govern de la Generalitat. Malgrat tot, ha defugit posicionar-se sobre si cal a Badalona un pacte entre CiU, PSC i ICV, l'anomenat cinturó sanitari, per evitar que el PP tingui l'alcaldia. "S'ha de respectar a cada municipi la configuració que cregui que s'ha de fer", ha dit.

Homs ha destacat que el percentatge de participació a les municipals segueix sent baix malgrat que enguany ha sigut lleugerament superior al del 2007.

stats