Política 19/11/2014

Homs retreu a Rajoy que tingui un criteri "extraterrestre" sobre el que interessa als ciutadans

El conseller de la Presidència creu que les declaracions del cap de l'estat major de l'exèrcit espanyol "no són les més apropiades"

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha considerat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té un criteri "extraterrestre" sobre el que interessa als ciutadans. D'aquesta manera, ha replicat les paraules de Rajoy que aquest dimecres de del Congrés dels Diputats ha assegurat que està disposat a dialogar amb Mas sobre les 23 propostes que li va fer però no de l'autodeterminació. En una entrevista a la Xarxa, Homs ha titllat "d'al·lucinant" que Rajoy exclogui la consulta dels interessos dels ciutadans. D'altra banda, ha considerat que les declaracions del cap d'estat major de l'exèrcit (JEME), Jaime Domínguez Buj, "no són els més apropiades" però ha apostat per "deixar-ho estar". "M'agrada molt que digui que està disposat a parlar de tots els temes que interessen als ciutadans, fixi's quin lapsus que ha tingut, perquè diu tots els temes que interessen als ciutadans però no de la consulta. És al·lucinant", ha exclamant Homs en referència a les paraules de Rajoy en la sessió de control del Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dia després que el Govern hagi convidat Rajoy a reunir-se amb Mas aprofitant la seva visita a Catalunya del 29 de novembre, Homs li ha retret que tingui un "criteri extraterrestre del que interessa als ciutadans". "Es pot discutir de quants som però és indiscutible que el tema està sobre la taula", ha reblat.

En referència a les polèmiques declaracions del cap d'estat major de l'exèrcit, Jaime Domínguez Buj, comparant el cas català amb el de les colònies americanes, Homs no ha volgut posar més llenya al foc i s'ha limitat a dir que "no són les més apropiades". Ha recordat que Buj després va rectificar i ha apostat per "deixar-ho estar" amb l'argument que com a portaveu del Govern ha de replicar responsables polítics i governamentals i no responsables militars que "han d'estar centrats en la seva feina".

No veu el PSC en disposició de sumar esforços

Respecte els possibles suports als pressupostos i el paper del PSC, Homs ha assegurat que no veu els socialistes catalans en "predisposició de sumar esforços" i ha afegit que en els últims quatre anys no ho han fet. El conseller s'ha preguntat què vol dir l'acord d'estabilitat que Iceta ha posat sobre la taula i ha assegurat que ha sentit "moltes coses diferents" de la boca del primer secretari del PSC.

stats