CONSELL EXECUTIU
Política 31/01/2012

Homs anuncia que Treball intervindrà per trobar una sortida pels treballadors d'Spanair

Els consellers Mas-Colell i Recoder compareixeran al Parlament per donar explicacions sobre el tancament de la companyia aèria

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que el departament de Treball de la Generalitat s'ha posat en marxa per “promoure les accions necessàries” per donar sortida als treballadors afectats per la fallida d'Spanair. Homs ha anunciat que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, compareixeran al Parlament per donar explicacions sobre el tancament de la companyia aèria catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha insistit que la intervenció de la Generalitat, com ja ha fet en situacions de crisi d'altres empreses, es centrarà en la “mediació”, tot i que caldrà veure si el plantejament concursal es presenta a Barcelona o a Madrid per acabar de definir la seva capacitat d'intervenció. El portaveu va insistir que tot i que el posicionament de l'executiu pot "no ser neutre", hi ha altres qüestions, com ara els acords amb altres companyies com Vueling, que s'escapen del seu àmbit de decisió.

En els propers dies el departament de Treball té previstes vàries reunions per mediar entre l'empresa i els treballadors. El portaveu ha afegit que el Govern segueix fent el seguiment de la recol·locació dels passatgers afectats.

El Govern també ha acordat que els consellers Mas-Colell i Recoder compareguin a la Cambra catalana per donar explicacions del polèmic tancament d'Spanair. Homs ha afegit que a principis del 2011 el Govern va creure que valia la pena intentar salvar la companyia, “com a perspectiva de país” i també com a “negoci”, però que va arribar un punt en què es va arribar a la conclusió que “no donava més de sí”.

stats