Política 13/12/2011

Camps i Costa rebutgen un acord de conformitat que implicaria assumir la seva culpabilitat

En aquesta segona jornada, estan previstes també les compareixences dels dos acusats que es van declarar culpables i els membres de la trama Gürtel

Acn
2 min
Camps

ValènciaL'expresident del govern valencià, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, han rebutjat un acord de conformitat que implicaria la seva culpabilitat. L'expresident de la Generalitat valenciana ha reiterat la seva innocència davant el jurat per rebre suposats regals de la trama Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps s'ha declarat "completament innocent" després de la pregunta del magistrat president del jurat posterior a la lectura de les qualificacions provisionals dels fets.

L'expresident de la Generalitat valenciana ha assegurat que no va rebre mai cap regal i que, si va adquirir alguna peça de vestir, la va abonar, i sempre en metàl·lic, segons ha dit.

Per la seva banda, Costa ha assenyalat: "No em conformaré". L'exsecretari general del PP de València afirma en el seu escrit que no va comprar cap peça i ha destacat que els fets dels quals se l'imputa formen part d'una etapa en què ell no tenia cap càrrec públic.

Els dos acusats es troben des de poc abans de les 9.00 h a les dependències del Palau de Justícia de València, seu del TSJ valencià, en la jornada en què està previst que declarin com a acusats en el judici del cas dels vestits. Costa ha arribat primer i ho ha fet a peu, amb el semblant seriós i acompanyat del seu advocat. Minuts més tard ha arribat Francisco Camps, que ha baixat d'un vehicle acompanyat de la seva dona i el seu advocat.

El delicte

Camps i Costa estan acusats d'un delicte de suborn passiu impropi. Després, serà el torn de les explicacions de l'excap del gabinet de la conselleria de Turisme, Vicente Betoret; l'expresident del govern valencià, Victor Campos; el presumpte cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa –actualment empresonat–; l'ex-alt càrrec del PP gallec i empresari Pablo Crespo; el responsable de l'empresa Orange Market Álvaro Pérez, el Bigotis; l'exadministradora de les tres empreses de Correa, Isabel Jordán; el denunciant de la trama, José Luis Peñas, i Carmen Hinojosa, en aquest ordre.

El jurat

La selecció del jurat popular, que haurà de determinar si els dos acusats són culpables o innocents d'haver comès suborn passiu impropi en haver acceptat presumptament regals per part de la trama Gürtel, s'ha fet segons la fórmula proposada per les parts al magistrat president del jurat. Així, s'han realitzat entrevistes a 19 dels 29 candidats i després s'ha procedit a les recusacions. Camps i Costa han desestimat la possibilitat que dóna la llei d'estar presents en la selecció del jurat.

Les parts han aconseguit consensuar aquest dilluns al vespre, després de més de 10 hores d'interrogatoris, les 9 persones que formaran part del jurat popular que determinarà si els dos acusats són culpables o innocents d'haver comès suborn passiu impropi en haver acceptat presumptament regals per part de la trama Gürtel. El judici s'iniciarà dimarts al matí amb l'exposició de l'escrit de les parts al jurat que donarà pas a les declaracions de Camps i Costa.

stats