Política 23/01/2012

Camps i Costa afronten la setmana clau en el judici del 'cas dels vestits'

El jurat iniciarà aquest dilluns les seves deliberacions després de rebre el qüestionari objecte del veredicte. Estan citats a porta tancada. Després, el jurat començarà la deliberació

Acn
2 min
Nou persones decisives  per al futur de Francisco Camps

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, afronten la setmana decisiva per conèixer el veredicte del 'cas dels vestits' de Gürtel en què estan acusats de suborn passiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de sis setmanes amb un centenar de testimonis i desenes de proves documentals i pericials el passat divendres van finalitzar les compareixences amb al·legat final en què Camps va reiterar la seva innocència i es va mostrar confiat.

El jutge ha citat aquest dilluns a primera hora a les parts a porta tancada perquè analitzin el qüestionari proposat i facin les observacions pertinents. Un cop finalitzat, el jurat rebrà el qüestionari i començarà la deliberació.

Segons previsió del TSJ valencià, el jurat rebrà el qüestionari a les dotze del migdia d'aquest dilluns, hora en què els membres estan citats en una compareixença que sí serà pública.

En tot cas, i segons les mateixes fonts, es tracta d'una hora estimada atès que el procés de debat sobre les preguntes a introduir en el qüestionari es pot allargar per les observacions que les parts introdueixin. Correspon en última instància al jutge-president del jurat, Juan Climent, decidir si accepta aquestes observacions i les incorpora.

El jurat rebrà l'objecte del veredicte i el jutge els explicarà com han de deliberar i sobre quines qüestions se'ls preguntarà. La deliberació serà a porta tancada en una sala del Palau de Justícia, seu del TSJ valencià, on els nous membres del jurat aniran responen primer cadascuna de les qüestions referents als fets provats.

Segons la Llei del Jurat en el seu article 59, per considerar un fet provat calen 7 vots a favor del total de 9 mentre que per no considerar-lo provat tan sols són necessaris 5 vots.

El jurat ha de votar successives vegades fins trobar aquestes majories. Una vegada que han votat els fets, els membres han de votar el veredicte de culpabilitat o no culpabilitat dels acusats.

Els nou membres del jurat es mantindran incomunicats fins que resolguin el veredicte. No hi ha termini màxim però si a les 48 hores de reunir-se encara no han emès un veredicte, el jutge president els preguntarà que expressin si tenen qualsevol dubte sobre l'objecte del veredicte.

stats