FRAU FISCAL
Política 17/02/2015

Montoro, Bárcenas, Falciani, Prenafeta i Bustos, cridats a comparèixer el juny a la comissió del frau

Seran citats igualment Bartomeu Muñoz, Javier Nart, Itziar González, Daniel Fernández o Macià Alavedra, entre d'altres

Acn
1 min
La comissió d’investigació sobre el frau fiscal va aprovar ahir 43 compareixences més.

BarcelonaEls grups parlamentaris van acordar en la sessió de dilluns de la comissió d'investigació sobre el frau el llistat de compareixents per al mes de juny, que inclou el nucli dur del 'cas Mercuri', amb els germans Bustos al capdavant, a més de l'exsecretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, i l'exregidor popular a Sabadell Jordi Soriano. També estan citats els cervells de l'operació Pretòria, els exsocialistes Luis García 'Luigi' i Bartomeu Muñoz, i els exalts càrrecs de l'era Pujol Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. L'extresorer del PP Luis Bárcenas; l'eurodiputat de C's Javier Nart; el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro; i l'autor de la 'llista Falciani' també hauran de comparèixer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el Govern anunciés l'avançament electoral per al 27 de setembre –amb la conseqüent reducció de la legislatura– el president de la comissió del 'cas Pujol', David Fernánez, va demanar reduir a 70 les 188 compareixences previstes.

Així, els grups parlamentaris van votar al final de la llarga sessió de la comissió d'aquest dilluns, que va allargar-se fins a quarts d'una de la matinada, els noms de les 19 persones cridades a comparèixer al mes de juny. Els compareixents, ordenats per ordre dels vots rebuts, són Paco Bustos, Manuel Bustos, Jordi Soriano, Luis García, Bartomeu Muñoz, Luis Bárcenas, Javier Nart, Emili Mas, Cristóbal Montoro, Hervé Falciani, Itziar González, Carme García, Antoni Duran Sindreu, Tax Network Justice - Fiscalitat Justa, Daniel Fernández, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Miquel Bonilla i Maria Elena Pérez.

El calendari concret de les compareixences previstes per a les sessions del juny encara no ha estat confirmat.

stats