Política 25/01/2016

El número dos de CDC a Madrid: "Si es demostren casos de corrupció al partit, hem de demanar perdó"

Carles Campuzano ha fet aquestes valoracions en el transcurs de la presentació del llibre 'Per la bona política', elaborat per la Fundació CatDem

Oriol March
2 min
Presentació del llibre de la Fundació CatDem / @CatDem

BarcelonaCarles Campuzano, número dos de Convergència al Congrés dels Diputats, ha assegurat aquest dilluns durant la presentació del llibre 'Per la bona política' elaborat per la Fundació CatDem, que el partit ha de "demanar perdó" en cas que es demostrin certs els casos de corrupció que investiga la justícia. "No ens ha de fer vergonya fer-ho", ha apuntat Campuzano, que ha assenyalat que la refundació del partit passa per "agafar la bandera de la regeneració".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista ha indicat que és partidari d'un sistema de finançament de partits mixt entre les aportacions dels ciutadans i una part pública. De fet, s'ha posicionat en contra de les donacions d'empreses –CDC ja no les accepta des d'aquest 2016– perquè "contaminen la política".

Campuzano ha lamentat que al llarg dels últims anys "s'ha perdut l'hàbit de discutir" en els òrgans interns del partit, i ha situat la confrontació d'idees entre la militància i la direcció com un dels punts clau de la refundació de Convergència. "Necessitem un procés molt discutit, i que la crítica no sigui interpretada com una crítica a les persones", ha assenyalat.

La crisi dels "partits del règim"

Un dels encarregats de prendre la paraula amb anterioritat ha estat l'economista Miquel Puig, que va ser el número cinc de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles del 20-D. "És lògic que la gent giri l'esquena als partits del règim", ha considerat Puig, que ha situat dins d'aquest sac el PP, el PSOE, Convergència i Unió. "Hi ha casos de corrupció que només neguen els portaveus dels partits", ha apuntat el número cinc per Barcelona de Democràcia i Llibertat, que no va aconseguir sortir escollit com a diputat.

"Ells mateixos, els partits del règim, no s'estan regenerant. Difícilment pots regenerar el país quan tu no et regeneres. A Espanya ningú, excepte una vegada el rei, ningú no s'ha penedit de res. Sense penediment. Això ens dóna peu a pensar que els partits del règim difícilment faran la regeneració", ha considerat Puig, que s'ha referit explícitament a la refundació de CDC. "Desitjo que faci una reconversió a fons. Ha de ser un canvi radical, perquè, si no, la gent no ho comprarà", ha indicat l'economista.

Obra coral

L'encarregat de moderar l'acte ha estat Joaquim Colominas, director de la Fundació CatDem, que ha explicat que l'obra es dirigeix a tots els partits, més enllà del fet que l'entitat estigui vinculada a CDC. Entre els col·laboradors del llibre hi ha Josep Maria Reniu i Norbert Bilbeny, que també han intervingut durant l'acte. "Els partits s'han de prendre seriosament la feina de formar els seus quadres, haurien de ser una escola de política", ha apuntat Bilbeny, mentre que Reniu s'ha referit a la necessitat d'implicar la ciutadania en els processos polítics.

stats