Política 24/07/2014

Gallardón rebutja fer concessions a qui "amenaça de fer alguna cosa il·legal"

El ministre de Justícia critica els "discursos victimistes" pel resultat de les balances fiscals

Europa Press
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, sobre el 9-N, considera que no es poden fer concessions a qui "amenaça de fer alguna cosa il·legal". "Senzillament, la llei cal complir-la, quan algú amenaça de fer alguna cosa il·legal, concedir alguna cosa per evitar que es cometi la il·legalitat no és la forma de funcionar en un estat de dret", ha dit en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A pocs dies de la reunió Mas-Rajoy a Madrid, Gallardón ha recordat que el president de la Generalitat va anunciar de manera unilateral un acte que és il·legal i fora de la Constitució, i que davant d'això, "per evitar que passi no ha d'anar acompanyat de cap mena de concessió".

Contra els "discursos victimistes"

Gallardón s'ha referit a les balances fiscals publicades aquest dimecres per posicionar-se en contra dels "discursos victimistes", perquè els qui aporten no són els territoris, sinó els ciutadans, ha assenyalat.

Ha defensat que si Madrid, Catalunya o el País Valencià aporten més del que reben és perquè són comunitats on hi ha més gent que treballa i genera riquesa.

A més, el ministre ha indicat que, tot i que en termes teòrics no té res en contra de reformar la Constitució, a la pràctica no veu consens per dur a terme una reforma amb el mateix consens que el 1978.

stats