Política 29/10/2012

Gallardón adverteix Mas que "l'article 155 contempla la suspensió dels qui actuïn contra la Constitució"

En una entrevista a 'El Mundo', el ministre de Justícia descarta la suspensió de l'autonomia i diu que seria el president de la Generalitat qui hauria d'assumir la responsabilitat de convocar un referèndum

Ara
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ahir.

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, adverteix el president de la Generalitat, Artur Mas, que "l'article 155 contempla la suspensió dels qui actuïn contra la Constitució", en referència a una hipotètica convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació de Catalunya. En una entrevista publicada aquest dilluns pel diari 'El Mundo', i en resposta a una pregunta sobre la suspensió de l'autonomia de Catalunya, Gallardón assegura que "l'article 155 no contempla tant la suspensió de l'autonomia com la suspensió d'aquells responsables polítics que actuïn en contra de la Constitució". El ministre de Justícia afegeix que "qui faci aquesta acció il·legal és qui haurà d'assumir aquesta responsabilitat, i en sap les conseqüències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'El Mundo' assegura aquest dilluns que el ministeri de Justícia ha creat "una cèl·lula de crisi contra la independència". El grup de treball, segons el diari, està format pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón; Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l'Estat; Marta Silva, advocada general de l'Estat, i un representant del ministeri de l'Interior, segurament, el secretari d'Estat, Ignacio Ulloa. En les properes setmanes, sempre segons el diari, l'Advocacia de l'Estat lliurarà el seu primer informe.

stats