JUDICI A GARZÓN
Política 27/02/2012

Gallardón afirma que respecta qualsevol decisió presa per qualsevol òrgan judicial

El ministre de Justícia assegura que el "prestigi" de l'ens no ha disminuït després que condemnés Garzón per les escoltes de la Gürtel

Acn
1 min

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha dit aquest dilluns que el govern espanyol "respecta qualsevol resolució dictada per qualsevol organisme judicial", sobretot les dictades pel "màxim òrgan judicial", que és el Tribunal Suprem (TS).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de fer-se pública la resolució sobre la causa contra l'exjutge Baltasar Garzón, Gallardón ha negat que el TS hagi perdut prestigi després de condemnar Garzón per les escoltes il·legals als responsables de la trama Gürtel. Ha confirmat que el TS és un organisme "que identifica els valors de la independència del poder judicial i aplica les lleis" aprovades pels legisladors "en compliment del mandat democràtic dels ciutadans".

El ministre opina que cap de les crítiques –"al meu parer, injustificades", diu– ha fet perdre el prestigi de l'ens davant dels ciutadans", ni el que comporta per a la qualitat del sistema democràtic espanyol "tenir un poder judicial independent".

stats