CANVI DE CICLE
Política 11/03/2015

Els tres experts d'ERC que fiscalitzaran el Govern: Gemma Calvet, Marcel Coderch i Josep Ginesta

Faran un seguiment en les àrees de transparència, d'infraestructures estratègiques i d'hisenda i seguretat social, però no formaran part de l'executiu ni cobraran cap remuneració

Roger Tugas
1 min
Gemma Calvet, diputada d'ERC, en el debat de la llei de consultes, al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaLes negociacions entre el Govern i ERC per buscar fórmules perquè els republicans vetllin pel procés d'implantació de les estructures d'estat han arribat finalment a un acord. D'aquesta manera, després d'aparcar la llista unitària fruit de l'acord per convocar eleccions el 27 de setembre i després que ERC hagi cedit els seus vots per aprovar els pressupostos, es donarà compliment a un altre dels punts del pacte assolit el 14 de gener per Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal. Els republicans han reclamat reiteradament entrar a Govern per vetllar per l'avenç en les estructures d'estat, però el president català ha rebutjat aquesta opció davant la proximitat dels comicis. La fórmula acordada perquè ERC pugui acompanyar aquest procés, per tant, ha estat nomenar tres experts proposats pel partit de Junqueras perquè donin suport i facin un seguiment en els respectius àmbits, segons ha pogut saber l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la diputada d'ERC Gemma Calvet ha estat l'experta designada en l'àmbit de la transparència. Calvet, de fet, va ser la parlamentària d'aquest partit que va negociar la llei de transparència en comissió a la cambra catalana. Per altra banda, l'enginyer de telecomunicacions i expert en matèria energètica Marcel Coderch –que va ser vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions– assessorarà en l'àmbit de les infraestructures estratègiques. Finalment, el treballòleg i president de la sectorial d'ERC de treball, autònoms i economia social, Josep Ginesta, seguirà els aspectes relacionats amb la hisenda pròpia i la seguretat social catalana.

En tot cas, aquests tres experts no formaran part del Govern i no rebran cap remuneració per aquesta tasca.

stats