Política 03/11/2012

Un general afirma que els militars faran "el que digui el govern espanyol" en cas d'una hipotètica independència

"Qui no vulgui ser conscient que hi ha un problema, és que està cec", afirma l'excomandament militar

Acn
1 min

BarcelonaL'excap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra a la reserva, el general Luis Alejandre Sintes, ha dit aquest dissabte que l'estament militar "farà el que digui el govern espanyol" davant una hipotètica declaració unilateral de la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit al matí en declaracions a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio on també ha instat els poders polítics i legislatius a debatre i dialogar sobre les nacionalitats dins l'estat espanyol. "Qui no vulgui ser conscient que hi ha un problema, és que està cec", ha assegurat el militar menorquí. Pel que fa a la reforma de la Constitució, Sintes considera que "s'ha de revisar respectant-se els uns dels altres". El general es mostra favorable que la reforma de la Constitució inclogui, a més, una separació efectiva dels poders executiu, legislatiu i judicial, que considera ara mateix massa barrejats. Sobre la seva reforma, insisteix en què s'ha de fer en un ambient tranquil i serè i rebutja que s'interpreti parcialment i de manera interessada. Aposta perquè s'interpreti "en el seu conjunt" i no agafant-se en articles concrets, com és el cas del vuitè, que diu que l'exèrcit "ha de garantir la integritat territorial d'Espanya".

"L'exèrcit sempre dependrà del govern de torn i el govern de torn sempre tindrà un control parlamentari", ha indicat el general sobre una hipotètica declaració unilateral de la independència de Catalunya. Ha assenyalat, a més, que la generació actual dels comandament de l'exèrcit pensa de la mateixa que ell.

stats