Política 24/01/2024

Génova torna a girar l'esquena a Alejandro Fernández

El president del PP a Catalunya participa en un col·loqui a Madrid on reapareix Aleix Vidal-Quadras en un vídeo

2 min
El líder del PP català, Alejandro Fernández, en un col·loqui de la Fundació Neos a Madrid

MadridQue Alejandro Fernández és una figura incòmoda dins el PP no és cap novetat. Tampoc que va per lliure i que la direcció del seu partit li gira l'esquena. "Soc un home sense tuteles", va proclamar el president dels populars a Catalunya a mitjans de setembre en una conferència a Barcelona, a la qual no el va acompanyar cap membre de la plana major del partit. Tot plegat s'ha tornat a evidenciar aquest dimecres al vespre en una visita a Madrid. El líder del PP català ha participat en un col·loqui organitzat per la Fundación Neos —presidida per l'exministre del PP Jaime Mayor Oreja— amb el títol El camí suïcida cap a l'autodeterminació. No hi ha assistit cap dirigent del PP d'Alberto Núñez Feijóo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, el líder estatal dels populars es resisteix a obrir el meló d'un congrés del PP català que rellevi o revalidi Fernández. Catalunya és l'únic territori de l'Estat on està pendent fer un congrés, que Génova ja deixa per a després del cicle electoral, un cop hagin passat les eleccions gallegues, basques i europees. És a dir, més enllà del mes de juny. Resistirà Fernández? Promourà Génova un candidat alternatiu? Hi haurà algú disposat a plantar-li cara?

Mentre no es resolen aquestes incògnites, Fernández continua alçant la veu en temes que l'han enfrontat a la direcció del PP de Feijóo, com els contactes amb Junts. Fernández va esmenar l'estratègia de Feijóo d'explorar una possible adhesió dels de Puigdemont i del PNB per aconseguir ser investit després del 23 de juliol. "No hi ha res a parlar amb ells", ha insistit en el col·loqui, perquè formen part d'un "Procés" que fa anys que "ha deixat de ser estrictament català". "Em van dir ocell de mal averany", ha lamentat recordant que el juny del 2021 ja va alertar d'aquesta deriva encapçalada ara pel PSOE i que, segons el seu parer, mena cap a l'autodeterminació.

Tampoc ha seguit la línia de la direcció popular en relació amb l'operació Catalunya. Mentre que Génova ha mantingut el silenci i altres barons han tirat pilotes fora, Fernández, com ja va fer en un missatge a X, ha censurat la guerra bruta contra l'independentisme. El líder del PP català ha defensat que s'haurien pogut evitar "operacions estranyes" si "s'hagués aplicat la llei i només la llei". El president dels populars catalans ha compartit escenari amb el secretari general de Vox, Ignacio Garriga. Tant Mayor Oreja com espontanis del públic els han demanat "unitat". "Ens sentim molt contents quan deixeu de competir", ha dit el president de Neos davant un auditori amb figures recurrents en les protestes dels últims mesos contra l'amnistia com Fernando Savater, Rosa Díez i Esperanza Aguirre. Abans d'acabar l'acte, una sorpresa: la reaparició d'Aleix Vidal-Quadras per primera vegada des de l'atemptat. Ha estat en un vídeo on ha tornat a alertar que la nació espanyola està "en perill" i s'ha mostrat confiat que aviat pugui tornar a l'activitat política.

stats