Política 07/05/2012

Germà Bel: "Les paraules del president extremeny formen part de la cultura d'un país de segona divisió"

El catedràtic i expert en infraestructures valora a l'ARA la reacció de Monago al fet que Xavier Trias considerés les inversions de l'AVE a la comunitat una "catàstrofe"

Oriol March
1 min

Barcelona"Les paraules de José Antonio Monago formen part de la cultura d'un país de segona divisió", assegura a l'ARA.cat Germà Bel, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), sobre les paraules del president extremeny en què reptava l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a dir-li "a la cara, si tenia collons", que les inversions de l'Estat en l'AVE a Extremadura eren una "catàstrofe". "Demostra les característiques bàsiques d'un país de segona divisió", insisteix Bel, expert en infraestructures i autor del llibre 'Espanya, capital París'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica Bel, les paraules de Monago denoten que hi ha un problema de fons. I aquest problema és que els governants espanyols consideren que l'AVE ha de ser utilitzat com un element d'igualtat entre espanyols, més enllà del retorn econòmic de la inversió i del flux de passatgers. "Després tenim reaccions com aquesta", apunta el catedràtic d'Economia Aplicada.

Aquesta voluntat de construir "igualtat" entre espanyols via quilòmetres d'AVE comporta, segons argumenta Bel, que aquest any es destinin més de 4.000 milions d'euros en una infraestructura que no tindrà retorn econòmic suficient com per fer-la rendible.

stats